Epico Mag+ Foldable Charging Stand
recenze

Epico Mag+ Foldable Charging Stand

Výjimečně povedená

Stále hledáte tu pravou bezdrátovou nabíječku na noční stolek? Pokud máte radši kov než plast, zároveň chcete dobíjet více zařízení najednou a nehodláte se smířit s nekvalitním konstrukčním zpracováním, máme pro vás tip - bezdrátovou nabíječku Epico Mag+ Foldable Charging Stand, kterou si s sebou rádi vezmete i na dovolenou.

MagSafe řešení je tu s námi už několik let, konkrétně od doby, kdy Apple představil 12. generaci svých iPhonů. Osobně jsem s tímto řešením maximálně spokojený, a o tom, že se jedná o povedenou vymoženost, svědčí i fakt, že standard bezdrátového nabíjení Qi2 vychází právě z řešení MagSafe.

Při cestování jsem si velmi oblíbil řešení Epico Mag+ Foldable Wireless Charger. Dnes se podíváme na alternativu z nabídky Epica, konkrétně stojánek Epico Mag+ Foldable Charging Stand. I ten zvládne nabít až tři zařízení současně, navíc je stabilnější a lépe poslouží i jako běžný stojánek.

Za zapůjčení děkujeme společnosti Mobil Pohotovost, provozující internetový obchod MP.cz. Pokud v košíku zadáte slevový kód „sleva20“ (bez uvozovek), získáte na produkt 20% slevu.

Technické parametry Epico Mag+ Foldable Charging Stand

Rozměry podložky (složený stav) 122 × 68 × 14 mm
Hmotnost 213 gramů
Materiály hliník, silikon
Barva Space Gray
Konektor USB-C
Bezdrátové nabíjení ano, 2× Qi a 1× indukční nabíjení
Výkon Qi nabíjení (jednotlivě) 15 a 5 W
Výkon indukce 2,5 W
LED ano, jedna
Cena od 1 400 Kč

Obsah balení: konkurence, uč se!

V malém prodejním balení v (pro Epico) typickém designu naleznete kromě samotné podložky také napájecí kabel (USB-C–USB-C) o délce zhruba 1,5 metru a také adaptér do sítě, opět s konektorem USB-C a výkonem 25 W. To opravdu není standard, a nám nezbývá než Epico opravdu pochválit. Jednoduše řečeno, když si koupíte nabíječku Epico Mag+ Foldable Charging Stand, žádné další náklady navíc vás už nečekají.

Líbilo se nám
  • kabel i adaptér přímo v balení

Konstrukční zpracování: ještě stabilnější

Epico Mag+ Foldable Charging Stand je přímou alternativou k Epico Mag+ Foldable Wireless Charger, liší se jen způsobem složení. Zatímco Epico Mag+ Foldable Wireless Charger je takové leporelo, které má hned tři části, Epico Mag+ Foldable Charging Stand je „placka složená napůl“.

Epico Mag+ Foldable Charging Stand

Rozměry v zaklapnutém stavu činí 122 × 68 × 14 mm, vzhledově tak připomíná menší smartphone, stejně tak i hmotností, která činí nemalých 213 gramů. Vyšší hmotnost tentokrát nezmiňujeme jako negativum, právě naopak – může za to kvalitní zpracování, materiálem je zde slitina hliníku, která je kombinovaná se silikonovými částmi, aby se zařízení neodřelo. Naprosto špičkový je i kloub zařízení, který je velice pevný a úhel rozevření je tak prakticky libovolný – v jakémkoli myslitelném úhlu udrží i poměrně těžký iPhone 15 Pro Max. Obě části nejsou stejně silné, základna je silnější a těžší proto, aby byl celý stojánek stabilnější.

Přední výklopná část je opatřena MagSafe magnety, takže slouží jako MagSafe bezdrátová nabíječka právě pro iPhone. Jakmile vrchní část odklopíte, zpřístupní se druhá Qi nabíjecí podložka a také výklopná indukční nabíjecí podložka pro Apple Watch. Právě možnost modul vyklopit je skvělá v momentě, kdy máte pásek hodinek pevně spojený, pokud máte pásek rovný, můžete nabíjet i klasicky „naplocho“, zkrátka tak, jak lépe vyhovuje vašim potřebám.

Sklon může být opravdu variabilní

Díky tomu, že se konstrukce skládá pouze ze dvou částí, je tělo stojánku velice stabilní, takže nemusíte mít strach, že by se nabíječka převrhla. Ze zadní části základny pak nalezneme ještě USB-C vstup, notifikační LED dioda na těle chybí, a osobně jsem za to rád – stejně v noci povětšinou ruší.

Rušivá LED dioda naštěstí chybí.

Nabíječka se prodává v tmavě šedé barevné variantě a musím uznat, že jí sluší. Problém máme trochu se silikonovými podložkami, protože se poměrně rychle ušpiní, respektive zamastí, což poté na designu zrovna dvakrát nepřidá. Na druhou stranu je silikon tou nejlepší možnou volbou, protože eliminuje možné poškrábání nabíjených zařízení. Epico Mag+ Foldable Charging Stand se nám jednoduše zamlouvá, vypadá skvěle, kloub je špičkově pevný a nabíjení tří zařízení je velice snadné.

Líbilo se nám
  • možnost nabít až 3 zařízení zároveň
  • slitina hliníku
  • velice pevný kloub
  • stabilní základna
  • USB-C konektor
  • otravná LED dioda chybí
Nelíbilo se nám
  • silikonové podložky se snadno umažou

Nabíjení: přes noc ideální

Stejně jako nabíječka Epico Mag+ Foldable Wireless Charger je i Epico Mag+ Foldable Charging Stand ideální na noční stolek, případně na pracovní stůl, určitě se nehodí jako náhrada klasické drátové rychlonabíječky. Svědčí o tom fakt, že hlavní bezdrátová podložka je schopná nabíjet maximálním výkonem 15 W, ovšem iPhony jen rychlostí 7,5 W, protože Epico nemá požadovanou certifikaci MFi, případně Qi2. Pomalu se však začíná situace lepšit a výrobci přichází s nabíječkami, které podporují standard Qi2. Doufáme, že i Epico Mag+ Foldable Charging Stand brzy dostane revitalizovanou variantu právě s tímto standardem.

Co to ale znamená nyní? Takový iPhone 15 Pro Max budete nabíjet více než 3 hodiny a 10 minut, Apple Watch 9 zhruba 2,5 hodiny a tak dále. Možná se ptáte, zda dokáže Epico Mag+ Foldable Charging Stand nabíjet i jiný smartphone než iPhone s podporou MagSafe. Dokáže, ovšem vzhledem ke konstrukci nabíječky budete muset podložku složit a smartphone na ni položit, takže přijdete o možnost souběžného nabíjení.

Už víme, že hlavní podložka s podporou MagSafe dokáže nabídnout výkon až 15 W. Doplníme, že indukce zvládne nabíjet výkonem 2,5 W, druhá bezdrátová podložka (bez podpory MagSafe) 5 W. To je ideální hodnota na nabíjení sluchátek, jejichž pouzdro zvládá bezdrátové nabíjení, ale klidně na podložku můžete položit i smartphone. Nabíjet se bude také, ale podstatně déle.

Epico Mag+ Foldable Charging Stand

Epico Mag+ Foldable Charging Stand je ideální jako společník na noční stolek. Večer umístíte iPhone, hodinky a sluchátka a ráno odcházíte s nabitou elektronikou. Jen doplníme, že celkový výkon činí 22 W. Pokud tedy budete nabíjet 3 zařízení naráz, nabíjení se ještě o trochu prodlouží. V balení naleznete adaptér s výkonem 25 W, využít jej můžete i pro rychlé drátové nabíjení iPhonu.

Pokud hledáte nabíječku, která vám iPhone dobije opravdu rychle, budete se muset poohlédnout jinde. Pokud vám nevadí, že se z Epico Mag+ Foldable Charging Stand stane parťák hlavně pro nabíjení přes noc, rozhodně chybu neuděláte. Však většina bezdrátových podložek dokáže garantovat nabíjení iPhonu právě jen maximálním výkonem 7,5 W.

Líbilo se nám
  • možnost nabíjení 3 zařízení současně
  • podpora MagSafe
  • pohodlné používání
  • bezdrátové nabíjení výkonem až 15 W
Nelíbilo se nám
  • pomalejší nabíjení pro iPhony s MagSafe

Zhodnocení: povedla se

Epico Mag+ Foldable Charging Stand je jedna z mých nejoblíbenějších bezdrátových nabíječek – skvěle se hodí pro iPhone a Apple Watch, je skladná, naráz dobije až tři zařízení, navíc je skvěle zpracovaná a vypadá zkrátka „cool“. Rozhodně vás neurazí ani cena, ta totiž činí 1 400 Kč, přičemž v základním balení naleznete kromě kabelu i adaptér, za který si konkurence obvykle účtuje peníze navíc. Doporučení zní tedy jasně: nakupujte, nebudete zklamaní.

Klady
  • nabije tři zařízení naráz
  • extrémně skladná
  • kompletní balení, včetně adaptéru
  • výklopný stojánek pro nabíjení Apple Watch
  • vyrobená ze slitiny hliníku
  • velmi pevný pant, variabilní nastavení
  • bez rušivé LED diody
Zápory
  • iPhony nabíjí pouze rychlostí 7,5 W
  • chybí standard Qi2