Qualcomm pracuje na ultrazvukové čtečce otisků. Může být i pod displejem

Qualcomm pracuje na ultrazvukové čtečce otisků. Může být i pod displejem
  • Qualcomm pracuje na ultrazvukové čtečce otisků prstů, která bude moci být umístěna kdekoliv
  • Pod sklem, kovem, ale i přímo pod displejem
  • Fungovat údajně bude také pod vodou

Stále se zvětšující displeje ukrajují každým rokem cenný prostor na čelní straně telefonů. Ve výsledku už výrobci prakticky nemají kam umístit čtečku otisků prstů, a proto se řeší, jak s problémem naložit. Ideální cestou je vložit čtečku pod displej, což však není snadné. Na novém způsobu řešení pracuje také Qualcomm, kterého známe spíše jako výrobce procesorů pro mobilní zařízení. Jeho čtečka by měla fungovat pod téměř jakýmkoliv povrchem. Bude ji možné umístit pod hliník, sklo i displej. Výrobce jen vymezí, kde se čtečka nachází a nebude třeba vytvářet hardwarový vstup k ní.

Qualcomm

Řešení čtečky otisků prstů od Qualcommu bude ultrazvukové, což přinese možnost ji využít například i pod vodou. Čtečka vám současně změří srdeční činnost a průtok krve. Oznámeny byly také konkrétnější podmínky implementace. Ta bude v případě displeje možná jen pod OLED panel s tloušťkou maximálně 1 200 μm. V případě, že se nějaký výrobce rozhodně ji umístit pod sklo, musí počítat s tloušťkou nanejvýš 800 μm. U hliníku je to již jen 600 μm.

Dle časového harmonogramu by výrobci měli dostat čtečky fungující pod sklem a hliníkem velmi brzy a první zařízení se objeví zkraje příštího roku. O něco déle si počkáme na čtečku fungující pod displejem. První taková zařízení by se dle Qualcommu měla objevit nejdříve za rok, tedy během léta 2018.

Qualcomm

Zdroje: qualcomm.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze