Poslanecká sněmovna do kapsy. Aplikace iSněmovna vychází i pro Android

1
Poslanecká sněmovna do kapsy. Aplikace iSněmovna vychází i pro Android
Fotografie: psp.cz
  • Aplikace nabízí živé streamy i videoarchiv z jednání
  • Po verzi pro iOS dnes vyšla i pro Android a Apple TV
  • Za vývojem aplikace stojí společnost Ackee

V květnu letošního roku vydala vývojářská firma Ackee aplikaci iSněmovna, která na displeje mobilních telefonů přinesla pohodlný přístup k přenosu jednání Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Společnost Ackee aplikaci pro zájemce o politické dění vytvořila na vlastní náklady v rámci interního hackathonu s cílem podpořit digitalizaci státu. Kromě verze pro uživatele iOS, která vyšla právě již v květnu, je aplikace nyní dostupná také pro operační systémy Android a tvOS.

iSněmovna

„Rozvoj otevřených dat je v souladu s naším záměrem otevřeně informovat veřejnost o práci zákonodárců. Jsme proto rádi, že tato online dostupná data vývojáři z Ackee využili pro vytvoření aplikace iSněmovna, která je dobrým příkladem jejich využití pro podobné smysluplné projekty,” uvádí ředitel tiskového odboru Poslanecké sněmovny Roman Žamboch.

Aplikace iSněmovna ve verzi pro Android

Aplikace iSněmovna umožňuje pohodlnější sledování videoobsahu z oficiálního webu Poslanecké sněmovny PČR, ať už jde o živá vysílání ze schůzí, tiskové konference nebo jednání výborů a seminářů. Součástí aplikace je také videoarchiv obsahující záznamy za několik posledních měsíců, možnost nastavit upozornění na jednotlivé streamy a dostávat notifikace při začátku vysílání.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Tak to koukam, ze uz konecne maji archiv. Kdyz jsem pred asi dvuma rokama chtel pristup do archivu vysilani, tak chteli poslat disk ......

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze