Oficiálně: Windows Mobile 6.1 na CTIA Wireless

Microsoft představil hned první den na veletrhu CTIA Wireless v americkém Las Vegas novou verzi operačního systému Windows Mobile. Horká novinka s označením 6.1 přináší řadu změn a vylepšení. Inovace se dočkal také internetový prohlížeč. 3x VIDEO

Nové Windows Mobile 6.1 toho přinášejí opravdu hodně. Na první pohled je zřejmá především grafická změna. Výrobce se totiž snažil co nejvíce modernizovat vzhled a musím uznat, že se mu to celkem povedlo. Další změnou je pozměněná úvodní obrazovka, na které jsou nyní zobrazeny ty nejdůležitější nabídky v seznamu pod sebou.

TIP: Prohlédněte si také videoprezentaci Windows Mobile 6.1 na oficiálních stránkách.

Inovace doznal také internetový prohlížeč Mobile Internet Explorer, který nyní používá technologie stolního IE 6. Možná, že se tak nakonec stane trochu více použitelným prohlížečem. Microsoft totiž do něj také zabudoval podporu kodeku H.264, Adobe Flash a Silverlight.

Dobrou zprávou je, že některá zařízení se stávajícím operačním systémem Windows Mobile 6.0 bude možné během roku zdarma aktualizovat na novou verzi WM 6.1. Oficiálně se prozatím jedná o přístroje: HTC Touch, HTC Touch Dual, HTC Touch Cruise, HTC TyTN II, Asus P527, Asus P750 a Asus M930. Další přístroje budou zřejmě brzy následovat. S Windows Mobile 6.1 rovnou přijdou tyto novinky: Asus ZX1 Lamborghini, Asus P320, Asus P560, Asus M635, Sony Ericsson XPERIA X1, HTC Advantage X7510, Motorola Q9h, Toshiba G810, Toshiba G910, Pantech duo, Samsung BlackJack II a I-mate novými Windows vybaví svou řadu Ultimate (8502, 9502, 8150, 6150).

TIP: Přečtěte si také článek Windows Mobile 7: inspirace iPhonem + nové funkce.

Video - Windows Mobile 6.1 Standard

Video - Windows Mobile 6.1 Professional

Video - nový Internet Explorer v akci

zdroj: youtube.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze