Obří tablet Archos FamilyPad 2: cena i specifikace odtajněny

Už velmi brzy má na trhu debutovat 13,3-palcový tablet z produkce francouzské společnosti Archos s názvem FamilyPad 2, který nezaujme pouze, na tablet, obřím displejem, ale i na takto rozměrné zařízení poměrně solidní cenou.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský




Doporučená prodejní cena tabletu Archos FamilyPad 2 je nastavena na 299 euro (7 700 Kč) a za tuto cenu nabídne dle informací poskytnutých výrobcem právě 13,3-palcový displej s rozlišením 1 280 x 800 pixelů, dvoujádrový procesor postavený na architektuře Cortex A9 o frekvenci 1,6 GHz, podporovaný 1 GB RAM či čtyřjádrovou grafikou Mali-400.

Úložný prostor FamilyPadu 2 bude tvořit zejména SSD úložiště o kapacitě 8 GB a také slot pro microSD karty, díky kterému bude možné zvýšit kapacitu úložiště až o dalších 64 GB. Krom toho bude celý chod tabletu zajišťován operačním systémem Google Android 4.1 Jelly Bean s oficiálním přístupem do obchodu Google Play. Obr mezi tablety ze stáje francouzského Archosu bude vybaven i dvojící 2-megapixelových kamer, standardem Wi-Fi, micro-USB 2.0 portem, klasickým 3,5mm jackem, mini-HDMI výstupem a baterií o prozatím neznáme kapacitě.

Hliníkové pouzdro, které ukrývá všechny "vnitřnosti" tabletu dorostlo do následujících rozměrů a váhy: 337 mm x 230 mm x 11.6 mm, 1,3 kg.

Co říkáte na tohoto obra vy? Dokázali by jste si představit jeho praktické využití v domácnosti?

Zdroj: Tabletowo