Novým Samsungům se displeje barví do zelena. Vše vyřeší aktualizace

Novým Samsungům se displeje barví do zelena. Vše vyřeší aktualizace
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Nazelenání displeje se objevuje při snížení úrovně jasu
  • Problém se vyskytuje u nových telefonů a tabletů s procesory Snapdragon

Nedávno představené novinky od Samsungu se potýkají s nazelenalými displeji. Problémy aktuálně uživatelé Redditu hlásí u Samsungu Galaxy Note20 Ultra, tabletu Galaxy Tab S7 a tabletu Galaxy Tab S7+. U těchto tří produktů dochází k náhodnému barvení displeje do zeleného odstínu ve chvílích, kdy jas displeje poklesne pod určitou hranici. Problém se týká AMOLED i IPS panelů, protože zatímco Note20 Ultra a Galaxy Tab S7+ mají AMOLEDy, Galaxy Tab S7 využívá IPS technologii.

Samsung Galaxy Tab S7

Pojítkem by mohl být procesor. Všechna tři zmíněná zařízení totiž využívají Snapdragon 865+, což je částečně dobrá zpráva pro české uživatele. Na našem trhu totiž Samsung Galaxy Note20 Ultra využívá služeb Exynosu 990. Společný jmenovatel v podobě čipsetu by se údajně mohl spojit ještě se 120Hz obnovovací frekvencí displejů všech tří zařízení. Na Redditu se totiž objevila informace, že zelenání displejů se objevilo pouze v případě, že byl aktivní 120Hz režim.

Dobrou zprávou zůstává, že problém je softwarového charakteru a výrobce jej bude moci poměrně snadno vyřešit formou aktualizace. Samsung rozhodně není jediným výrobcem, který řeší podobné potíže. Nedávno se objevily na některých zařízeních od Applu a před dvěma lety hasil podobné potíže i Huawei.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze