Na mobilní aplikace a zpracování data se zaměří konference Mobile Internet Forum

Na mobilní aplikace a zpracování data se zaměří konference Mobile Internet Forum
Fotografie: Mobile Internet Forum

Ukáže, jak vyvíjet a testovat mobilní aplikace, jaké nástroje použít k vyhodnocování dat, data o mobilní návštěvnosti a inzerce i know-how inovativních aplikací.

Na 14. ročníku konference Mobile Internet Forum se můžete potkat s odborníky na vývoj mobilních aplikací, návštěvnost mobilních zařízení a inzerci, ale i na trh mobilních telekomunikací a internetu. Ti vám krom jiného představí novou generaci nástrojů mobilní analytiky, řeknou, jak se na zpracování dat dívá legislativa, a ukáží potenciál chytré komunikace měst s občany. Dnes i v nedaleké budoucnosti.

Na jaké konkrétní přednášky se můžete těšit?

Jak zadávat, vyvíjet a testovat mobilní aplikace

Dominik Veselý z Ackee představí aktuální trendy ve vývoji mobilních aplikací a na příkladech z praxe vysvětlí, jak je zadávat ať už interně nebo externě, kdy vyvíjet nativně nebo jaké nástroje používat. 

Důležitost kontinuálního vývoje, výzkumů a testů vám na příkladu aplikace pro mobilní bankovnictví předvedou Ondřej Straka z eMan a Lída Hašková z ČSOB. Ta vsadila na pevný základ, na nějž se dle reakcí klientů budou následně modulově nasazovat nové funkce.

Nová generace mobilní analytiky a vizualizace dat

Jiří Viták ze společnosti Digitální architekti představí mobilní analytiku nové generace, její marketingové využití a vizualizaci dat. Ukáže také základní fungování nástrojů jako Firebase, Google Analytics 4 či Smartlook, které výrazně usnadňují práci s daty.

Chytrá komunikace měst

Mnoho měst pochopilo, že informace ze samosprávy musí přijít za lidmi, nikoliv naopak. To, jak funguje komunikace pomocí aplikace Mobilní rozhlas, a následné vyhodnocování kampaní a využití kontaktů bude v přednášce od Ondřeje Švrčka z MUNIPOLIS zajisté inspirací i pro komerční využití. Od Romana Sysla uslyšíte, jak mohou data z mobilních aplikací pomáhat zlepšovat proměnu města, veřejné služby nebo dokonce infrastrukturu pomocí platformy Bolt.

Trh mobilních operátorů, mobilní návštěvnost a inzerce

Udržely si mobily svoji pozici získanou s příchodem Covidu? Jaká jsou aktuální data mobilní návštěvnosti a kolik peněz se točí v mobilní inzerci? Na tyto otázky vám odpoví Tereza Tůmová a Petr Kolář pohledem NetMonitoru a SPIRu.

Vyššímu využívání mobilních i pevných sítí se přizpůsobili i operátoři a letos se naplno rozproudil trend neomezených dat. Jaká je ale do budoucna role operátora v celém mobilním ekosystému? To prozradí Ondřej Malý.

A to rozhodně není všechno. Uslyšíte právní změny roku 2021 pro práci s daty, i jak to vypadá s novou evropskou úpravou digitálních dat (ePrivacy) a praxí ohledně cookies. Bude se mluvit také o digitálních platformách s audiem na vyžádání a důležitosti zvukové stopy pro konzumaci obsahu. Čekají vás know-how inovativních dalších mobilních aplikací jako Digital Green Passport, Moje Makro nebo Záchranka.

Mobile Internet Forum

Kompletní program konference Mobile Internet Forum naleznete na stránkách TUESDAY.cz, kde se můžete pohodlně zaregistrovat a potkat tak odborníky na svět mobilního internetu osobně. Akce proběhne se 23. září v Jalta Boutique Hotelu v Praze.

Partnerem konference je společnost eMan, mediálními partnery akce jsou mobilenet.cz, Cnews.cz, SMARTmania.cz,  Dotekomanie.cz, Jablíčkář.cz a Letem světem Applem, produktovým partnerem EasyEvent. Organizátorem jsou server Lupa.cz a TUESDAY BusinessNetwork, produkci zajišťuje Internet Info.