MultiPad Visconte: první Windows 8.1 tablet od Prestigia představen

O tom, že bude první Windows 8.1 tablet od Prestigia představen již v tomto týdnu, jsme vás již informovali. Stalo se tak však překvapivě o dva dny dříve, než se očekávalo – Prestigio totiž předvedlo tablet včera v Maďarsku, o čemž informoval server Tech2.hu.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Právě díky zprávě maďarského webu nemusíme čekat na polskou premiéru, která se má uskutečnit během zítřka (o premiéře v České republice zatím nepadla ani zmínka). Víme tak, že tablet Prestigio MultiPad Visconte bude vybaven 10,1“ displejem s průměrným rozlišením 1 280 × 800 pixelů a technologií IPS.

prestigio_multipad_visconte_tablet_video_7_tech2

Uvnitř přístroje přitom tepe dvoujádrový procesor Intel Celeron N2805, jenž je vyráběn 22nm technologií a pracuje o taktu 1,46 GHz. Napomáhá mu grafický čip Intel HD s taktem 677 MHz a 2 GB paměti RAM. Nechybí ani 32 GB úložného prostoru, což ve spojení s operačním systémem Windows 8.1 nezní moc dobře.

prestigio_multipad_visconte_tablet_video_4_tech2 prestigio_multipad_visconte_tablet_video_3_tech2 prestigio_multipad_visconte_tablet_video_5_tech2

Technické specifikace tabletu:

  • 10,1" IPS displej, rozlišení 1 280 × 800 pixelů
  • operační systém Windows 8.1
  • dvoujádrový procesor Intel Celeron N2805, takt 1,46 GHz
  • grafický čip Intel HD s taktem 677 MHz
  • 2 GB paměti RAM
  • 32 GB uživatelské paměti
  • slot pro microSD karty
  • microUSB 3.0, miniHDMI
  • Wi-Fi, voliteně 3G modul
  • předpokládaná cena 8 200 Kč


Ve výbavě tablet ale naštěstí nalezneme slot pro microSD kartu, který umožňuje snadné a levné rozšíření uživatelské paměti. Dále také miniHDMI výstup, systémový konektor typu microUSB 3.0 a 3,5mm audio jack. Baterie do vínku dostala kapacitu 4 000 mAh – o předpokládané výdrži však Prestigio prozatím nepromluvilo. Dozvěděli jsme se ale, že tablet bude dostupný ve dvou verzích: only Wi-Fi a Wi-Fi + 3G.

Napsali jsme také:


V Maďarsku se tablet začne prodávat až během ledna a překvapivě tak nestihne zasáhnout ještě Vánoční trh. Jeho cena činí 90 tisíc maďarských forintů, což je po přepočtu cca 8 200 Kč. To je vzhledem ke specifikacím poměrně slušná cena, ovšem zůstává otázkou, zda bude tablet konkurenceschopný Windows 8 tabletům od Asusu či Lenova, které se v současné době též prodávají za velmi solidní ceny. Výše si můžete prohlédnout i první dojmy z používání tabletu – prozatím bohužel pouze s maďarským komentářem.

Zdroj: Tech2.hu