Mobiado Professional 105 Damascus: kvalitní luxus z oceli

1

Výrobce luxusních mobilních telefonů Mobiado oznámil další telefon ze své série Professional. Dostal jméno 105 Damacus a je vyroben z proslulé damašské oceli, která zaručuje každému telefonu naprosto jedinečný a originální vzhled.

Mobiado logo

Mobiado Professional 105 Damascus se vyrábí pomocí speciálního výrobního postupu hot-forging steel (kování oceli za tepla), který se původně používal v letech 1100 - 1700 n.l k vytvoření ostří sečných zbraní, které byly známy svojí ostrostí a pevností. Výroba přístrojů ze speciální damašské oceli probíhá ve Švédsku. Všechny tlačítka na telefonu, a také šrouby, jsou také vyrobeny z oceli, zatímco přední a zadní desky jsou vyrobeny ze safírového skla. Výroba telefonu připomíná spíše kovářské řemeslo než jemnou práci v bílých rukavičkách. Obrázky z výrobního procesu telefonu naleznete níže:

Výroba telefonu vyžaduje nástroje jako pneumatický buchar nebo kovářské kleště

Telefon nabídne klasickou konstrukci s poněkud netradiční klávesnicí pod displejem, u které si můžete zvolit i podobu popisků. Hmotnost přístroje se vyšplhala až na úctyhodných 162 gramů, takže se nemusíte bát, že ho v kapse u saka neucítíte. Prostředí telefonu je podle webových stránek výrobce známé Nokia Series 40 5th edice. Vzhledem k tomu, že i předchozí modely Mobiado byly v podstatě překrytované modely Nokia a telefony používaly i stejný systém, nejde o nic překvapivého.

Oficiální fotografie přístroje Mobiado Professional 105 Damascus

Výše zmiňovaný displej nabídne standardní úhlopříčku 2 palce s rozlišením QVGA (240×320 px) a podporou 16 miliónů barevných odstínů. Vnitřní paměť sice nabídne úložiště o kapacitě 1GB, ale není možné ji rozšířit o paměťové karty MicroSD. Vestavěný fotoaparát nabídne pouze slabé rozlišení 2Mpx, ale alespoň mu sekunduje dvojice LED diod pro přisvětlení za zhoršených světelných podmínek. Synchronizovat s PC můžete buď přes MicroUSB konektor a nebo pomocí Bluetooth verze 2.1. Surfovat přes internet se dá buď přes sítě 2G v sestavě GPRS/EDGE nebo přes rychlejší sítě 3.generace, a to i s podporou HSDPA. Dostupnost na trhu zatím není známa, ale na ten náš se pravděpodobně nedostane. Cena přístroje se bude pohybovat v přepočtu v desítkách tisíc korun, stejně jako u jeho předchůdců.

Technické parametry

Rozměry 109 × 48 × 11 mm
Hmotnost 162 gramů
Konstrukce klasická
Barevné provedení zlaté, bronzové
Sítě GSM 850/900/1800/1900, WCDMA 850/2100
Displej aktivní, TFT, rozlišení QVGA(240x320 px), úhlopříčka 2", 16 miliónů barev
Paměť 1000 MB interní paměti (920 MB využitelných)
Otevřený operační systém ne
Organizační funkce Organizér, světový čas, budík, kalendář
Multimédia Hudební přehrávač v ACC a MP3, přehrávání videa v MP4 a 3GP
Fotoaparát 2 Mpx (1600 x 1200 px)
nahrávání videa v MP4 s rozlišením 176 × 144
GPS navigace ne
Datové funkce USB, Bluetooth 2.1 (profil EDR)
GPRS, EDGE, 3G, HSDPA
Baterie a výdrž ?
Cena a dostupnost ?

Zdroje: mobiado.com

Diskuze ke článku
Jirka
Za ty peníze bych ho v životě nekoupil. Používám "číňana" v přepočtu z USD za 2000, má daleko víc funkcí a pokud mi po roce odejde (mám ho 8měsíců) tak ho hodím do koše a koupím nový.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze