Luxusní TAG Heuer Meridiist Infinite má solární panel pod displejem

6

Dnešní chytré telefony již umí první poslední, avšak nejvíce je trápí výdrž na jedno nabití. V drtivé většině případů je nutné každý večer nabíjet. Řešením by mohla být solární energie. Luxusní telefon TAG Heuer Meridiist Infinite nabídne fotovoltaický článek přímo pod displejem.

Švýcarská společnost TAG Heuer je známá především pro výrobu luxusních hodinek. Na poli mobilních telefonů se s tímto výrobcem rozhodně běžně nesetkáváme. Letos však o sobě dává vědět s luxusním modelem Meridiist Infinite. Ten neoslní špičkovou výbavou, ale zaujme vzhledem a především pak řešením přísunu energie.

TAG Heuer Meridiist Infinite

O dobíjení se totiž nepřetržitě stará integrovaný fotovoltaický článek, který je důmyslně ukryt pod displejem. Jakmile tedy telefon vytáhnete na světlo, ať denní nebo umělé, dojde k automatickému dobíjení. Dle společnosti se tak jedná o celosvětově první telefon s trvalou rezervou energie. Samotný displej o úhlopříčce 2,4 palce a rozlišením 240 × 320 pixelů je pak kryt safírovým sklíčkem.

Kromě již zmíněného barevného displeje se v samotné horní části telefonu nachází ještě malý OLED displej, který je pouze černobílý a zobrazuje informace o času a také o aktuálním stavu nabíjení. Výbava telefonu prozatím není příliš známa. Ví se například o 5megapixelovém fotoaparátu nebo 8GB interní paměti. Meridiist Infinite by si měl rovněž poradit se dvěma SIM kartami.

TAG Heuer plánuje model Meridiist Infinite pouze v omezené edici. Vyrobit by se mělo jen 1 911 kusů, přičemž každý telefon bude mít na sobě unikátní pořadové číslo. Cena prozatím není známa, avšak s velkou pravděpodobností se přehoupne přes hranici 100 000 Kč.

Zdroje: fonearena.com, pocket-lint.com, us.tagheuer.com

Diskuze ke článku
Jakub Louthan (Firo)
Jakub Louthan (Firo)
Kam se hrabe iPhone :-)
Lukáš Kasík
Nepochopím proč má většina luxusních telefonů výbavu jak šunka za tisícovku
Lukáš Kasík
Neházej všechny do jednoho pytle...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze