iPad mini je předražený, říká prezident divize Windows Steven Sinofsky

Steven Sinofsky, prezident divize Windows společnosti Microsoft, se nechal slyšet, že v San José představený iPad mini je předražený. Není pochyb o tom, že jeho slova jsou reakcí na nevybíravou kritiku od Tima Cooka směrem k Microsoftu Surface.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


 
Tim Cook, prezident amerického Applu, totiž nedávno komentoval tablet Microsoft Surface slovy, že "tablet Surface je jako auto, které dokáže létat i plavat, ale žádnou z těchto věcí nedělá dobře". V rozhovoru s AllThingsD Sifonski odůvodňuje své stanovisko, podle kterého je Apple iPad mini předražený. Prezident divize Windows jako pádný argument uvádí fakt, že nejlevnější notebooky s operačním systémem Windows 8 je možno pořídit již za 280 dolarů. Druhý jeho argument je, že tyto notebooky nabídnou mnohem více funkcí, než iPad mini. O tomto argumentu se dá přinejmenším spekulovat, neboť porovnávat notebook a klasický tablet z hlediska využití, je alespoň dle mého názoru zavádějící.

TIP: Srovnání - Kdo zvítězí v souboji Apple iPad mini vs Google Nexus 7 vs Amazon Kindle Fire HD?

To, ale nemění nic na tom, že Apple iPad mini je doopravdy drahý. Cena 329 dolarů za základní 16 GB verzi jen s Wi-Fi se setkala s vlnou kritiky nejen od potenciálních zákazníků, ale i známých redaktorů a bloggerů. Kdyby nastavil Apple agresivnější cenovou politiku a mini prodával za cenu nepřesahující 250 dolarů, stal by se téměř jistě prodejním trhákem, který by ostatním nedal žádnou šanci. Takto se jedná "jen" o další iPad.

Asi vůbec nejpřekvapivějším výrokem v tomto malém souboji Tima Cooka a Stevena Sifonskiho bylo prohlášení zástupce společnosti Apple, ve kterém na konec uvedl, že Microsoft Surface nemá naprosto žádné využití. To vše pronesl Tim Cook ještě několik dní před oficiálním představením Microsftu Surface. Pravděpodobně tak v tu dobu, kdy takto nevybíravě mluvil o referenčním tabletu společnosti Microsoft, ještě neměl Surface ani v ruce.

Zdroj: Redmond Pie, Tabletowo