HTC One (M9) oficiálně: střed vašeho světa a prodloužení vaší ruky

22

HTC nechce u své vlajkové lodi nic ponechat náhodě a systematicky vylepšuje všechny oblasti důležité pro moderní mobilní telefon. Nová vlajková loď výrobce tak sází hlavně na vylepšení uživatelského prostředí, fotoaparát, audiovizuální funkce a také na vzhled.

Předchůdci telefonu, HTC One (M7) a (M8) se chlubí mnohými cenami za design a novinka za nimi nechce v ničem zaostávat. Nedočkáme se tedy žádné zásadní změny, ale spíše evolučního vylepšování, jako jsou například užší rámečky kolem displeje. Tisková zpráva v tomto ohledu nešetří superlativy a nebojí se například přirovnávat telefon ke šperku. Zda-li je tomu skutečně tak je věcí osobního vkusu, je však očividné, že přístroj působí hodnotným dojmem.

HTC One (M9)

Telefon se stane vaší součástí

Při tvorbě přístroje hrála prim myšlenka, že se nejedná jen o nějaké zařízení, které právě používáte, ale o samotnou součást osobnosti uživatele. Nové prostředí HTC Sense 7 by tak mělo přinést ještě více možností modifikací a uživatelských vylepšení. Systém například umí analyzovat vaše oblíbené fotky a podle toho přizpůsobovat svůj vzhled.

Další inteligentní přizpůsobování je spjato se zjišťováním polohy. Domovská obrazovka a další části systému se budou moci měnit podle toho, kde se právě nacházíte. V práci tak můžete mít „jiný telefon“ než doma. Další widgety pak slouží k oznamování zajímavostí ve vašem okolí, a to na základě vašich preferencí.

Zlatá barevná kombinace vypadá trochu výstředně, zájemce si však určitě také najde.

Důraz na fotografie

HTC opustilo experimentování s fotoaparáty a sází všechny karty na jednu čočku s vysokým rozlišením: konkrétně 20 Mpx se schopností natáčet videa v rozlišení 4K. Aby byl zajištěn vždy ostrý obraz, je čočka zadního fotoaparátu ukryta za safírovým sklíčkem.

Nových technologií se dočkal i čelní fotoaparát, konkrétně se jedná o technologii pojmenovanou jako UltraPixel. Ta slibuje zachytit až třikrát více světla než u ostatních fotoaparátů, což má přispět ke kvalitnějšímu pořizování selfies ve špatných světelných podmínkách.

Pro pořízené snímky je pak připravena celá plejáda funkcí operačního systému. Snadněji než kdykoli dříve by tak mělo jít fotky upravovat, přidávat nim hudbu a sdílet všemi možnými způsoby. Nová galerie například umí rozpoznat tváře a najít různé fotky z různých sociálních sítí na jednom místě.

Decentní vzhled nezapře rodovou linii.

Uslyšíte rozdíl

Další oblastí, na které HTC One M9 a o něm pojednávající tisková zpráva klade důraz, je zvuk. Dvojice reproduktorů na čelní straně je standardem a abyste si náležitě vychutnali tóny se z nich linoucí, je zde celý zástup technologií. Jedná se například o HTC BoomSound a také simulace Dolby Surround v konfiguraci 5.1. HTC podporuje přehrávání 24bitových nahrávek.

Střed vašeho světa

Mobilní telefon bývá často středem veškeré elektroniky v domě, anebo to tak alespoň funguje v myslích inženýrů HTC. Proto u novinky najdeme celou řadu technologií, která pomáhají sdílení obsahu mezi různými zařízeními. Asi nikoho nepřekvapí rozsáhlá podpora pro sdílení audio a video obsahu, ale jsou zde jisté zajímavosti. Kupříkladu lze propojit vícero takto vybavených telefonů tak, aby přehrávaly stejný obsah. K dispozici má být i aplikace Peel Smart Remote, která funguje jako dálkové ovládání a také vám pomáhá vybrat si, na co se budete dívat.

To všechno pohání Snapdragon 810 s 8 jádry a 64bitovou technologií.

Široké příslušenství

Společně s přístrojem představil HTC také Dot View pouzdro, aktivnější jedinci zase ocení Active Case, které telefonu propůjčí stupeň krytí IP68.

Telefon bude v prodeji v březnu ve čtyřech barevných variantách. Cena ještě nebyla oficiálně stanovena, ale podle dřívějších úniků to bude 749 euro, tedy přibližně 20 500 korun.

Technické parametry HTC One M9

Kompletní specifikace
Konstrukce144,6 × 69,7 × 9,6 mm, 157 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx3
DisplejSuper LCD 3, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát20,7 Mpx (5 376 × 3 752), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 840 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:33 hodin
Dostupnostduben 2015,
Diskuze ke článku
myscho
myscho
konecne je vypinace tlacitko na bocnej strane :)
Xwert Is
Xwert Is
Páči sa mi že HTC ma jack na spodnej strane a to že tam je Full HD displej.
Honza
Černá je pěkná, ostatní cirkus Kludský.
Broker
Teda ta stříbrnozlatá vypadá fakt luxusně. Je divný, že na tom videu byl zlatý jen rámeček. Jak to tedy je?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze