Hewlett-Packard koupil Palm. Co bude dál?

Po měsíci spekulací a neúspěšných jednání konečně přichází čas pečetění osudu jedné z významných společností na trhu smartphonů a mobilních technologií. Palm totiž koncem týdne koupil gigan Hewlett-Packard.

Když v tomto roce Palm vyhlásil, že je na prodej, začaly se vířit spekulace, kdo o něj má zájem a komu nakonec bude patřit. Palm dlouhodobě finančně klesá, a to i přesto, že se šéf společnosti Jon Rubinstein nechal slyšet, že to společnost zvládne sama. Poté, co zkrachovala jednání HTC o koupi došlo k prodeji Palmu společnosti HP za relativně nízkou cenu. Palm se prodal za 1,2 miliard dolarů. Co se akcií společnosti týče, za každý kus se v současné době nabízí 5,7 dolarů. Ačkoliv je budoucnost Palmu stále nejasná, Rubinstein slíbil zůstat ve společnosti až do konečného uzavření smlouvy, které se má uskutečnit 31.července letošního roku.

Největší otázka je tedy nasnadě. Co si HP chystá počít s jedním ze světových výrobců smartphonů nyní, po obdržení práv na jejich patenty, hardware přístrojů i webový operační systém? Ať se vydají jakoukoliv cestou, je velmi pravděpodobné, že HP využije a nějakým způsobem vylepší technologii Palmu a integruje ji do množství vlastních přístrojů.

zdroj: www.phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze