Google představil operační systém s názvem Android

Nejprve se spekulovalo o tom, že by Google mohl představit svůj vlastní mobilní telefon něco na způsob Apple iPhonu. Tato společnost však přišla s ještě lepším řešením, než by se mohlo zdát. Vyvinula nový operační systém s názvem Android.

Google včera konečně ukončil všechny spekulace okolo skloňovaného Google Phonu tím, že představil novou platformu operačního systému pro mobilní telefony, která ponese název Android a bude postavená na bázi Linuxu.

Google

Zároveň také oznámil projekt s názvem "Open Handset Alliance", který bude společně s dalšími 34-mi společnostmi pracovat na vývoji nové platformy. Mezi členami aliance nechybí Samsung, LG, Motorola, HTC, T-Mobile, Telefónica, NTT DoCoMo, Sprint Nextel, E-Bay, Intel, Nvidia, Qualcomm, Broadcom, Synaptics aj. V projektu se naopak neobjeví potencionální konkurenti s vlastním operačním systémem, tedy: Nokia, Sony Ericsson, Microsoft, RIM a Palm.

TIP: Více informací naleznete na stránkách http://www.openhandsetalliance.com.


Screenshot ze stránek openhandsetalliance.com

Nové uživatelské prostředí společně se všemi podrobnostmi Google představí již příští pondělí, 12. listopadu. První mobilní telefony s novou platformou Android by se měli dostat na trh v polovině roku 2008.

zdroj: openhandsetalliance.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze