Facebook kupuje WhatsApp – za službu dá 16 miliard dolarů

1

Před několika hodinami Facebook na své stránce zveřejnil tiskovou zprávu, která nás informuje o velkém transferu. Facebook se totiž rozhodl koupit komunikační nástroj WhatsApp a to za neuvěřitelných 16 miliard dolarů.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



WhatsApp je multiplatformní aplikace určená pro bezplatnou komunikaci  - podporuje systémy Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry a dokonce i Symbian. Facebook se koupí aplikace kromě jiného „zbavuje“ jednoho z největších konkurentů – službu totiž užívá přes 450 miliónů zákazníků, přičemž více než 70 % jich je stále aktivních.

whatsapp-logo2

TIP: Google I/O se bude konat 25. a 26. června

Ze zmiňovaných 16 miliard dolarů poputují k autorům aplikace v hotovosti 4 miliardy dolarů, 12 dolarů pak obdrží v akciích Facebooku a další tři miliardy dolarů ve vázaných akciích Facebook vyplatí, pokud zaměstnanci zůstanou ve firmě i po dokončení obřího transferu.

Jedná se o jeden z největších nákupů technologických společností vůbec, pro Facebook dokonce úplně největší. Koupě by pro běžné uživatele neměla znamenat snad nic. Zástupci WhatsApp totiž uvedli, že kdyby mělo dojít k změnám v základních principech společnosti, k transferu by vůbec nedošlo.

Zdroj: newsroomFB