BenQ začne v Česku opět prodávat mobily

1

Mobily značky BenQ nejsou v Česku úplně neznámé. V roce 2005 koupil tchajwanský BeQ mobilní divizi Siemens a vznikla spojená značka. Ani finanční injekce však ztrátovému Siemensu nepomohla, načež v roce 2007 následoval krach. BenQ se pak stáhl na čínský trh a nyní se chce vrátit zpátky.

Společnost BenQ, rozšiřuje své portfolio produktů o chytré mobilní telefony. Jako první zamíří na tuzemský trh ještě v předvánočním období dva modely. Další rozšíření sortimentu je pak plánováno na konec prvního čtvrtletí příštího roku,“ říká tisková zpráva.

Celosvětově se BenQ Group skládá z více než 15 nezávislých společností, zaměstnávajících přes 100 000 zaměstnanců a působících ve 30 zemí světa napříč odvětvími s ročním obratem přes 20 miliard dolarů. U nás jsou známé především její projektory a počítačové monitory.

BenQ logo

Výroba mobilních telefonů pro nás není vstupem do neznáma. V současnosti se v továrnách BenQ Group vyrábí chytré telefony pro celou řadu OEM partnerů,“ říká k rozšíření portfolia Matúš Výbošťok, Country manažer BenQ pro Českou a Slovenskou republiku. O nově připravovaných modelech však prozradil pouze to, že se bude jednat o zástupce nižší a vyšší střední třídy, které by na české pulty měli dorazit ještě tento měsíc. Oficiálním distributorem mobilních telefonů BenQ bude pro region 15 zemí Střední a Východní Evropy společnost TCCM.

O konkrétní dostupnosti a ceně budeme brzy informovat,” uzavírá Výbošťok.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Velda
Hmm, tak to bude něco jak, když HTC začlo dělat telefony pod vlastní značkou a ne jenom OEM, ale jsem zvědavý, jeslti Benq pak dopadne stejně jako je na tom HTC teď, nebo ne. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze