Archos představil tablet 80 Cobalt: dvě jádra a 8 palců za nízkou cenu

Archos 80 Cobalt. Tento název si dobře zapamatujte. Tablet francouzské společnosti Archos totiž nabízí velmi kvalitní HW společně s velmi přiznivou cenou a v poslední době čím dál více požadovaným poměrem stran 4:3.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský

 
Francouzský Archos už několikrát uvedl do svého portfolia tablet se zajímavými specifikacemi za dobrou cenu. To přesně je případ i zařízení Archos 80 Cobalt, které si klade ty nejvšší cíle, to znamená vyrovnat se gigantům jako Nexus 7 či iPad mini.

Prvním zajímavým údajem tabletu je hned jeho úhlopříčka. Ta je totiž zatím poměrně nezvyklých 8 palců. Archos 80 Cobalt si při zmiňované úhlopřícce 8 palců a poměru stran 4:3 udržel rozlišení 1 024 x 800 pixelů, tedy stejné jako konkurent Apple iPad mini, který ale dosáhne na o něco vyšší hustotu pixelů díky o 0,1 palce menšímu displeji. Zařízení bude dále vybaveno dostatečně výkonným dvoujádrovým procesorem (pravděpodobně Rockchip RK3066) taktovaným na 1,6 GHz, 1 GB RAM, 8 GB vnitřní paměti, slotem pro microSD karty, zadním a předním fotoaparátem. Tablet zatím poběží na starším OS Android 4.0 ICS.

Abychom neustále nemluvili o tomto tabletu jen v superlativech musíme zmínit, že jsou i místa, kde tablet od Archosu výrazněji pokulhává za známější konkurencí. Mluvíme o rozměrech a váze zařízení. Tablet je totiž tlustý celých 12 mm a váží 470 gramů.

Cena a dostupnost tabletu zatím nebyla potvrzena, ale tablet by podle všeho neměl stát více než 200 dolarů. Archos se bude jistě snažit cenu stlačit co nejníže a tak možná můžeme očekávat doporučenou prodejní cenu okolo 150 dolarů.

Zdroj: Tabletnews, Tabletowo