Archos 97 Titanium HD: tablet s 9,7 palcovým "retina" displejem

Ainol, Cube, Onda a teď i Archos. Zajímá vás co spojuje tyto společnosti? Přeci tablety s "iPadovskými" rozměry a retina rozlišením 2 048 x 1 536 pixelů. Prodávají se ale nepoměrně levněji, výbavu však nabídnou slušnou. Čím disponuje nejnovější přírůstek do této skupiny tabletů od Archosu?

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Archos prozřel a uvědomil si, co v současné době na trhu s tablety "letí" a rozhodl se přidat svou troškou do mlýna. Jak už jsme zmínili v titulku, Archos 97 Titanium HD je 9,7-palcový IPS tablet s rozlišením displeje 2 048 x 1 536 pixelů. Mezi nejznámější ne-iPad tablety s těmito atributy v současné době patří: Ainol Novo 9 FireWire či Onda V972. Archos se ovšem odkazuje spíše na tablety jako Cube U9GT5. To protože pracuje s dvoujádrovým procesorem o dvou jádrech Cortex A9 2 x 1,6 GHz (pravděpodobně Rockchip RK3066) a grafickým akcelerátorem Mali-400.

Zařízení dále dostalo do vínku 1 GB RAM, 8 GB vnitřní paměti, microSD slot, Wi-Fi, 5-megapixelový fotoaparát, 2-megapixelovou webcam a microUSB port. Pracovat bude na základně operčního systému Android 4.1 Jelly Bean. Rozměry modelu jsou 240 x 184 x 9 mm a hmotnost 640 g. Výrobce na oficiálních stránkách neupozorňuje na přítomnost HDMI výstupu, Bluetooth ani GPS. Z toho můžeme odtušit, že tyto parametry budou tabletu Archos 97 Titanium HD chybět.

Zatím bohužel nemáme žádné bližší informace o ceně ani dostupnosti zařízení. Zbývá než jen doufat, že se Archos nechá inspirovat čínskými společnostmi i ohledně ceny.

Zdroj: Tabletowo, Archos