Aplikace Sygic Travel pomáhá plánovat vaše výlety po celém světě

Aplikace Sygic Travel pomáhá plánovat vaše výlety po celém světě
  • Plánovat si výlet, zájmové body a vše offline, to nabízí aplikace Sygic Travel
  • V mapování světa 360° kamerkou napomáhal cestovatel Michal Gálik

Mobilní aplikace Sygic Travel pomáhá lidem plánovat cestovní itineráře už od svého vzniku v Brně roku 2011. Ročně jí použijí miliony cestovatelů z celého světa. Postačí si z nabídky pouze vybrat destinaci, v tomto případě konkrétně město. V nabídce jsou známé světové metropole i méně známá místa. U daného města vám aplikace poskytne veškerý servis. Popisem místa počínaje, přes předpověď počasí, zájmové body, místa hodná návštěvy až po například mapu autopůjčoven. Mnoho míst pro společnost Sygic aktuálně mapoval cestovatel Michal Gálik, který pro dokumentaci využíval 360° kamerku.

Za uplynulý rok Gálik zdokumentoval 1 264 míst po celém světě. Přestože jej kvůli podezřele vyhlížející kameře mnohokrát vyvedla ochranka, Sygic dnes díky videím s virtuální realitou inspiruje cestovatele z celého světa a poskytuje zajímavá data jiným firmám v turistickém byznyse.

„Vlastní cestovatelský obsah je pro společnost Sygic velmi cenný. Nejenom že nám 360° videa pomáhají v propagaci, využíváme je především v cestovatelských mobilních aplikacích Sygic Travel a Sygic Travel VR a poskytujeme je dalším společnostem v cestovním byznyse společně například s offline mapami nebo s databází turistických míst,” uvádí šéf aplikace Sygic Travel Lukáš Nevosád. „Virtuální realita dnes už patří k cestování stejně tak jako fotografie. Lidé si chtějí virtuálně projít hotelový pokoj ještě dříve, než jej zarezervují, a stejně tak si chtějí prohlédnout třeba starodávné chrámy v Kambodži, než se vydají na cestu,” doplňuje Lukáš Nevosád.

Vytvořit databázi více jak 3 330 videí ve virtuální realitě trvalo cestovateli Michalu Gálikovi něco málo přes rok. Přesně 195 dnů strávil na cestách, z nichž 149 dnů natáčel. Ostatní dny v uplynulém roce videa zpracovával. Procestoval více jak 82 tisíc kilometrů a absolvoval 46 přeletů letadlem. Pěšky ušel asi 1 500 kilometrů, což je jako kdyby se vydal z Prahy do Barcelony. Díky práci snů navštívil více jak 1 260 památek, natočil 171 kostelů, chrámů nebo mešit a rozhlédl se z 16 mrakodrapů a 41 věží.

Stáhnout Sygic Travel

Google Play App Store

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze