Android 5.0 nemá tichý režim: byl nahrazen prioritním režimem

30

O Androidu 5.0 Lollipop jsme toho napsali a natočili celkem dost, všechno jsme ale pokrýt nezvládli. Jedna z věcí, která se v Androidu 5.0 mění, jsou zvukové profily. V systému již nenajdeme tichý režim, ale pouze vibrace, prioritní režim, nebo režim bez upozornění, a to včetně budíku.

V čistém Androidu 5.0 Lollipop došlo ke změně práce se zvukovými profily a v základu tak již nenajdeme tichý režim tak, jak ho známe. Doposud stačilo snížit hlasitost na minimum a nadále jste se mohli přesunout do režimu vibrací, nebo tichého režimu. Druhý jmenovaný ale již v systému nenajdete a při držení tlačítka snížení hlasitosti se dostanete maximálně na režim vibrací. Tichý režim ale nezmizel úplně a najdeme ho s trochu jinou funkčností a trochu jiným názvem.

TIP: Android 5.0 Lollipop: novinky a zkušenosti z používání (video)

Android 5.0 Lollipop

Při stahování hlasitosti se vám zobrazí kontextové okénko, které podle aktuálního využití zobrazí buď hlasitost médií, nebo systémových zvuků. V druhém případě najdeme pod jezdcem hlasitosti ještě tři rozdílné možnosti nazvané Vše, Prioritní a Žádné. To jsou názvy pro typy upozornění, která se budou na telefonu zobrazovat. V režimu Vše projdou všechny notifikace, což je na první pohled jasné. V režimu prioritní projdou pouze ty notifikace, které si zvolíte v menu a můžete tak povolit pouze SMS a telefonní hovory, nebo pouze Facebook a Gmail. Poslední možnost Žádné nedovolí průchod žádných notifikací, a to ani budíku po vámi zvolenou dobu (neurčitá, 15/30/45 minut, 1 hodina, 2 hodiny, 3 hodiny, 4 hodiny, 8 hodin) a jste tak „kompletně odříznuti od světa.“ Notifikace vám tak budou chodit stále, ale telefon nebude vydávat zvukové, ani vibrační signály na to, že vám upozornění přišlo.

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
kvok
Jistě, prioritní vyrušení. Hned bude každému uživateli jasné, o co jde.
Andrej Michalek
Andrej Michalek
Tak tomu hovorím zmena...
Petr
Takže si stáhnu zvuky na nulu, abych dosáhl tichého režimu a vyskočí mi okno, kde si mohu vybrat, aby dál drnčel telefon a SMS. Vůbec největší komedie je dát tichý režim a jako prioritní vyrušení si dát FB, to bývá většinou neodkladné :) A volba "vše"? Jakože dám tichý režim a všechny aplikace z něj mají výjimku, takže jsem ho vlastně vůbec nedal? Přizpůsobit rychlé volby doteď čistý Android neumí, ale kravinu co nevyužije snad nikdo zavedou.
Martin Kalný
Martin Kalný
náhodou je to naprosto v pohodě, místo toho abych zeslabil o pozici níž než vibrace tak kliknu na žádné zvuky a nic neřeším, je to rychlejší a praktičtější. Kdo nezkusil, nemůže soudit :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze