Vertu Aster: luxus pro chudé milionáře

Rodinka smartphonů výrobce luxusních telefonů Vertu se rozrůstá o další model. I když do jeho oficiálního představení zbývá ještě pár dnů, z amerického úřadu FCC unikly téměř kompletní specifikace. Z nich vyplývá, že se na moha místech šetřilo. Díky tomu můžeme Vertu Aster označit jako smartphone pro „chudé milionáře“.

Jako již v mnoha jiných případech se stal místem úřad Federal Communications Commission (FCC), který má v USA na starosti schvalování nejrůznějších komunikačních zařízení. A únik je to opravdu obsáhlý, s informacemi mnohdy podrobnějšími, než jaké poskytují při oficiálním představování sami výrobci.

Vertu Aster
Vertu Aster se odchyluje od designu typického pro značku, ale ne příliš.

Co se hardwarové výbavy týče, žádné velké překvapení nečekejte. Model je osazen stejnými vnitřnostmi jako model Signature Touch, což znamená procesor Snapdragon 800, 64 GB vnitřní paměti a všechny moderní komunikační technologie: LTE, NFC, Wi-Fi a/b/g/n/ac Bluetooth 4.0. Displej má úhlopříčku 4,7 palce s rozlišením 1920 × 1080 pixelů, tedy FullHD. O běh toho všeho se postará baterie s kapacitou 2 275 mAh a systémem bezdrátového nabíjení.

Zatímco vnitřní výbava je nekompromisní, na vnějším vzhledu se šetřilo. Nové Vertu například přišlo o hardwarová tlačítka pod displejem, k ovládání Androidu 4.4 nyní bude muset stačit systémový pruh ve spodní části displeje. Daleko citelnější absencí je však safírové sklíčko, které krylo předchozí modely. Zda namísto něj sáhl výrobce po nějakých levnějších variantách odolnějších skel, není prozatím jasné.

Uniklé snímky zachycují bohaté příslušenství, které zahrnuje i bezdrátovou dobíjecí stanici.

Na dalších materiálech se nejspíše nešetřilo, protože hmotnost se vyhoupla na hodnotu 193 gramů, což je vzhledem k rozměrům 143 × 69 × 11 mm relativně hodně. Na doporučenou maloobchodní cenu si budeme muset ještě počkat, ale vzhledem k cenové politice předchozích modelů můžeme počítat, že se bude pohybovat někde mezí jedním a dvěma sty tisíci. Zdá se vám to jako příliš velký rozptyl? Pak zřejmě nejste cílová skupina tohoto telefonu.

TIP! Zajímá vás, jaké jsou telefony v ceně menšího osobního auta v každodenním používání? Podívejte se na naše testy modelů Signature Touch a Constellation.

Zdroje: apps.fcc.gov

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze