Vertu Signature Touch
recenze

Vertu Signature Touch

Ultimátní luxus a skvělá výbava
25

Chcete luxusní přístroj? Chcete se odlišit? Přesně k tomu slouží telefony Vertu. A pokud i v této kategorii chcete to nejlepší, zvolíte dnes testované Vertu Signature Touch s cenou od čtvrt milionu Kč, za kterou dostanete špičkové materiály i zpracování, prvotřídní displej i zvuk a překvapivě dobrou ostatní výbavu. Jaký je nejdražší telefon, který jsme kdy testovali?



Vertu Signature Touch

Jsou telefony levné, středně drahé i drahé a poslední kategorie, ve které se nachází snad jen nejvyšší verze iPhonu, stejně končí někde kolem 23 tisíc Kč. Takové telefony jsou všude, má je každý a kromě krytu se s nimi neodlišíte. Pak jsou tu ale ještě telefony z kategorie „jiné“ (čtěte „pekelně drahé), u kterých si můžete být jisti, že dostanete prémiový přístroj po všech stránkách. Takové bylo kůží potažené Vertu Constellation, které jsme testovali na podzim, Signature Touch je však součástí nejvyšší a nejluxusnější řady a veškeré vnímání luxusu mezi telefony posunuje na novou úroveň. Safír, titan, kůže, keramika, výborný displej i zvuk a exkluzivní aplikace. To je Signature Touch. Jeho cenovka začíná na 220 tisících Kč a nejvyšší verze s červeným zlatem vás vyjde bez pár desetitisíců na půl milionu. Vítejte u recenze historicky nejdražšího telefonu, který se do naší redakce kdy podíval.

Vertu Signature Touch – oficiální fotografie

Prodejní balení: vůně exkluzivity

Pocit exkluzivity na vás dýchne už při vyjímání velké, temně černé krabice z luxusní tašky. Stejně jako u Vertu Constellation, i zde vnitřek krásně voní a je polstrovaný. Signature Touch si hoví v luxusní kazetě v horním patře balení. Z něj lze posléze vytáhnout šuplík, ve kterém nalezneme krásně uspořádané příslušenství. Samozřejmě nechybí ani certifikát pravosti, představení služeb Vertu a návody, to vše vytištěno na vysoce kvalitním lesklém papíře.

  • certifikát pravosti a původu kůže
  • certifikát pravosti telefonu
  • příručky a návody
  • Leštící hadřík
  • kvalitní špuntová sluchátka s dálkovým ovládáním
  • koncovky do zásuvek po celém světě (3 druhy)
  • adaptér
  • microUSB kabel
  • adaptér pro nanoSIM

Na rozdíl od levnějšího modelu Constellation vám Vertu zdarma nepřibalí pouzdro, ale pokud chcete, určitě není problém si nějaké hezké, třeba posázené diamanty, přikoupit.

Vertu Signature Touch – videopohled

Technické parametry Vertu Signature Touch

Kompletní specifikace
Konstrukce145 × 69 × 10,7 mm, 192 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13,1 Mpx (4 208 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 275 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostčerven 2014, 220 000 Kč

Design a konstrukce: špičkový luxus

Hned jak telefon vyjmete z vypolstrované kazety a uchopíte jej poprvé do ruky, je vám jasné, že v ruce držíte neobyčejný přístroj. Ať už se vám design líbí nebo ne, Signature Touch na první pohled i pocit působí luxusně, honosně, možná až snobsky. A to je přesně to, co cílová skupina chce. Z každého detailu je cítit, že toto není žádný další iPhone, je to zcela jiná dimenze mobilního přístroje. Dimenze, ve které se spojuje špičková technická výbava se šperkařským odvětvím. Design telefonu opět zcela nezaměnitelně evokuje Vertu a řadu Signature. Ať už je to keramický polštářek kolem sluchátka nebo obrysy některých prvků ve tvaru V, je vám hned jasné, kam smartphone zařadit.

Materiály a zpracování. To je to oč tu běží a proč jsou telefony Vertu tak drahé a exkluzivní. Tak třeba rám telefonu. Je vyroben z vysokopevnostního leštěného titanu 5. třídy, u dražších variant navíc se speciální matnou povrchovou úpravou zabraňující poškrábání, což můžeme skutečně potvrdit. Titanové lišty na bocích s tělem telefonu pojí masivní šrouby a dodávají celému přístroji špičkovou pevnost a pocit solidnosti při uchopení.

Vertu Signature Touch

Displej kryje speciální 18karátové safírové sklo, které je se svými 5,1 palci údajně největší na světě v oblasti nositelné elektroniky, nad ním pak nalezneme další titanový prvek a keramické moduly s velkým a charakteristickým „V“, dávající tušit výrobce telefonu. V levé části najdeme velkou a dobře viditelnu LED diodu, která zeleně upozorňuje na události a červeně na vybitou baterii, vpravo pak sídlí 2Mpx přední fotoaparát. Na důležitých večírcích je přeci nutné mít nástroj na rychlou selfie nebo groupie. Pod displejem pak najdeme výborně hrající stereo reproduktory a další ozdobné prvky.

Na zadní straně pak nepřehlédnete masivní modul fotoaparátu, jehož tvar je pro řadu Signature charakteristický. Při telefonování tak všichni vidí, že v ruce nedržíte nic obyčejného, zejména zadní strana je totiž odlišná od všeho, co je na trhu. Do velkého modulu je zakomponován i slot pro microSIM kartu. To trochu překvapí, protože levnější model Constellation už používá nanoSIM.

Na pocitu při prvním vložení SIM karty si Vertu opravdu dalo záležet. Slot se totiž skrývá za precizně zpracovanými kovovými dvířky, které odemknete vyklápěcím klíčkem vedle nich. Vyklopit, otočit a voilà, dvířka se s decentním cvaknutím odjistí a odhalí slot pro SIM kartu. Tím to ale nekončí. Na vnitřní straně dvířek pak najdete vygravírovaný podpis pracovníka, který váš telefon ručně v anglické dílně smontoval dohromady a vytažením speciální zásuvky se můžete podívat i na IMEI telefonu.

Říkáte si dobře, tak je tu kov, ten ale nabídnou i telefony 10× levnější. A co víc? Zatímco běžná produkce se zmůže na plastovou náhražku imitující kůži, zde ji nalezneme v pravé podobě. Kožená je část pod displejem a kůže celistvě přechází na zadní stranu, nalezneme ji i nad modulem fotoaparátu. Důležité je, že pro obě části je použita kůže ze stejného konkrétního kusu zvířete tak, aby byla barevnost i vzor dokonale ladily. A když se vám náhodou kůže zničí nebo poškrábe, telefon vám znovu potáhnou ve Velké Británii.

Je libo telecí, aligátoří nebo hadí kůži?

Kůže je navíc prvkem, který jednotlivé verze Signature Touch do značné míry odlišuje, můžete si totiž vybrat z celkem pěti typů kůží a osmi barevnými variantami. Nejlevnější model s ručně vydělávanou telecí černou kůží s vkusným prošíváním vypadá skutečně luxusně, stále ale elegantně a nekýčovitě. Výrobce si za něj řekne zhruba bezmála 220 tisíc Kč. Můžete mít ale i vínovou barvu telecí kůže. A poté cenovky jen stoupají. Chybět nesmí verze s aligátoří kůží, my jsme pak testovali elegantní modrou verzi z mořského úhoře s jemnými, ale znatelnými a přitom měkkými výstupky typickými pro plazy. Stejnou strukturu pak Vertu nabízí i ve fialové a vrcholný model, který zatím je v nabídce, stojí zhruba půl milionu Kč a zákazník za své peníze dostane i řadu prvků z červeného zlata.

Nejvyšší verze s prvky červeného zlata stojí půl milionu Kč

V případě aligátoří kůže si dokonce na stránkách Vertu můžete vytvořit zcela vlastní, unikátní telefon. V konfigurátoru si vyberete z 10 barev kůže, barvu a druh kovu a přidat můžete i vygravírovaný podpis. Na takový telefon si ale počkáte i více než 2 měsíce.

Na stránkách Vertu si můžete nakonfigurovat vlastní Signature Touch včetně unikátního gravírování

Kůže je ale samozřejmě náchylnější na poškození nebo ušpinění, a tak si opravdu raději kupte pouzdro, světlejší barvy telefonu už po zhruba měsíci vykazují známky používání. Všechny ty ozdoby se musely někam vejít a také něco váží. Proto nepřekvapí, že je přístroj v porovnání s jinými telefony se stejně velkým 4,7palcovým displejem větší i výrazně těžší, v řeči čísel to je 145 × 69 × 10,7 mm a 192 gramů. Vyšší hmotnost ale řešit vůbec nebudete, je to naopak bonus. Telefon se velmi jistě drží a hodnotný pocit na vás dýchne hned po prvním uchopení.

Potěší také dobře umístěná tlačítka, ať už je to ergonomické vypínací tlačítko se speciálním Vertu tlačítkem, které spustí rozcestník ke službám Vertu, na pravém boku nebo klávesy pro regulaci hlasitosti na levé straně. Méně praktické je pak umístění 3,5mm Jacku rovněž na bok, pro připojení sluchátek to není ideální řešení, ale protože kůže pokrývá horní i dolní část, jiná možnost nebyla. microUSB konektor pak nalezneme na opačné straně.

SIM karta je ukryta pod originálními kovovými dvířky s podpisem pracovníka, který mobil ručně sestavil

Chladivý titan s ergonomicky tvarovanou spodní části se snoubí s měkkou kůží a jako celek vše působí perfektně. Ty nejvyšší superlativy musím použít i na zpracování. Pokud byste čekali něco jiného než špičku, hádali byste špatně. Vše dokonale lícuje a sedí, kůže je perfektně zarovnaná a její kraje zapuštěné a připevněné pod titanovými prvky. Luxus jak má být.

Vertu Signature Touch

Displej: superjemná chlouba

Ve chválení můžeme pokračovat. Objektem obdivu však nebude luxusní zpracování a materiály, ale displej. Jde totiž o skutečnou špičku. Na úhlopříčce 4,7 palce totiž operuje FullHD rozlišení, což je kombinace, která ústí v jeden z nejjemnějších displejů současnosti. Jemnost činí 469 ppi, což je skutečně luxusní hodnota, která se může rovnat i nejvybavenějším telefonů, které jsou v dnešní době k dispozici.

Displej je tedy nejen dokonale jemný, ale díky IPS technologii potěší i výbornými pozorovacími úhly a věrnými barvami, na maximální jas není problém s čitelností ani na slunci. Jinak se o regulaci jasu samozřejmě stará automatika, která však někdy ztlumí podsvícení více, než bych chtěl a musím si jej manuálně zvýšit.

Displej je špičkový. FullHD rozlišení na 4,7 palci vykouzlí výbornou jemnost

Pokud čekáte ochranu v podobě Gorilla Glass, budete zklamáni. Je tu totiž něco mnohem lepšího, 18karátové safírové sklo s úhlopříčkou 5,1 palce, které by mělo nepřízním osudu ve vaší kapse odolávat mnohem lépe a škrábance by se displeji měly vyhnout. I kvůli ochraně kůže ale budete telefon stejně nejspíše nosit v pouzdře.

Zvuk: symfonie v kapse

Vertu kladlo velký důraz také na kvalitu zvuku. Pod displejem tak nalezneme stereo reproduktory s certifikací s velkou membránou s certifikací Bang & Olufsen a Dolby. A nutno říct, že tato zvučná jména tu nejsou jen tak. Reproduktory jsou nejen velmi hlasité, ale přednes je výborný a mezi telefony se může Vertu směle měřit s etalonem této kategorie, HTC One. Zvuk má dobrou basovou složku a upozaděny nejsou ani středy, výšky jsou přitom citlivé. Velmi kvalitní je také sluchátkový 3,5mm výstup a zvuk v telefonním sluchátku.

Vertu Signature Touch

Baterie a výdrž: nabíječka v Bentley nutností

I přes svou velikost a výkon Vertu telefon osadilo Li-Ion akumulátorem s kapacitou jen 2 275 mAh, což se zákonitě muselo projevit na výdrži. Při průměrné zátěži se jedná o klasický jednodenní telefon. Pokud tedy občas vyřídíte hovor, SMS nebo e-mail a pár minut využíváte internet, budete spokojeni a nabíjet budete klasicky přes noc. V případě intenzivního používání, kdy se energie z baterie rychle vytrácí, ale budete muset sáhnout po nabíječce už odpoledne a je dobré tak mít kromě kanceláře a domácnosti jednu i v autě. Úsporným režimem se dá výdrž prodloužit, na dva dny se ale dostanete jen při naprosto minimálním používání, většinou budete nabíjet pro jistotu večer.

Signature Touch lze dobíjet i bezdrátově, stylovou nabíječku si ale musíte přikoupit

Horší výdrž potvrdily i naše standardizované testy výdrže, telefony vydržel streamovat video přes Wi-Fi v rozlišení 1080p zhruba 5 hodin, což je podprůměrné. Co překvapí a potěší je naopak integrované bezdrátové nabíjení standardu Qi. Stačí tak telefon položit na nabíjecí plochu a je po starostech, nemusíte se otravovat se zapojováním nabíječky. Vertu dokonce k telefonu nabízí nabíječku v krásném designu doprovázející telefon.

Vertu Signature Touch

Hardware a výkon: konečně na úrovni vlajkových lodí

Doby, kdy jste se z hlediska funkcí a výkonu museli s luxusním telefonem dívat na ty klasické se závistí, jsou dávno pryč. Vertu Signature Touch spojuje luxus a nekompromisní výbavu, což je něco, co tady doposud chybělo. Výpočetní výkon zajišťuje čtyřjádrový Snapdragon 800 s grafikou Adreno 330 a 2 GB RAM, ze kterých po startu zbývá zhruba 1,2 GB. Takže pokud vás Aston Martin ve vaší garáži neuspokojuje, můžete si v jakkoliv graficky náročné hře zajezdit s jiným autem díky špičkovému výkonu.

Dobrý výkon potvrzují i benchmarky, které sice majitelé Vertu vůbec neřeší (proč také), ale třeba v notoricky známém AnTuTu dosáhl Signature Touch slušného výsledku 37 tisíc bodů, což odpovídá dalším loňským vlajkovým lodím s tímto čipsetem. To jasně dokazuje, že v tomto Vertu vůbec nezaostává a hraje první housle. Potěší také výjimečně velká 64GB paměť, ze které vám pro vaše použití zůstane zhruba 54 GB, což je prostor, který dostačí asi úplně každému a nepřítomnost slotu pro karty nás mrzet nemusí.

Výsledky benchmarků

Operační systém a uživatelské prostředí: Android vládne všem

Stejně jako u předchozího modelu Constellation, i zde Vertu sáhlo logicky po Androidu, díky kterému má majitel nejširší možnosti personalizace a širokou paletu aplikací, které si může do telefonu stáhnout. Vývoj vlastního systému by byl velmi nákladný a příklon k některému z jiných systému

Systém je ve verzi Android 4.4.2 a Vertu celkově do grafiky a funkcí moc nezasahovalo a je to dobře. Máme zde základní zamykací obrazovku a plochy se zástupci aplikací a widgety, z nichž některé se Vertu opravdu povedly. Třeba 3D hodiny, které se naklápí podle náklonu telefonu, integrují ještě přehled schůzek v kalendáři. K dispozici je i Dolby widget pro rychlé nastavení zvuku. Nechybí seznam všech aplikací, který si ale nijak neseřadíte a samozřejmě také notifikační lišta, kterou lze vyvolat tahem prstu seshora. V případě tahem dvěma prsty se objeví klasicky tlačítka pro rychlé ovládání bezdrátových funkcí.

Prostředí je stejné jako u ostatních Androidů

Také znázornění multitaskingu odpovídá čistému Androidu, Vertu si ale vyhrálo s ovládáním hlasitosti. Po stisknutí bočních tlačítek se zobrazí i rozcestník k nastavení zvuku Dolby, podrobnějšímu nastavení hlasitosti nebo nastavení zvuku jako takového, to vše v hezkém kruhovém designu. Celkově se oproti čistému Androidu rozhodlo Vertu deaktivovat snad pouze jen možnost přidání si widgetů na zamykací obrazovku a přidalo si do prostředí „véčka“. Stylově je ztvárněna například vypínací animace displeje.

Vertu by ale v aktualizacích mohlo zapracovat na rychlosti, prostředí je totiž celkově pomalejší, než u vlajkových lodí běžných výrobců, což je vzhledem k použitému hardwaru škoda. Dlouhá je odezva při přechodu na domovskou obrazovku.

Vertu Key: klíč do světa luxusu

Nejen exkluzivní materiály, ale i stejně výjimečné služby jsou synonymem pro telefony Vertu. Tak trochu jiný uživatelský zážitek na vás čeká už při konfiguraci Vertu služeb a registraci. Můžete se totiž nechat titulovat například jako král či šejk. Inu, uživatelé těchto telefonů jsou někdy i vysoce postavení vládci.

Vertu Signature Touch

Klíčem k exkluzivním službám Vertu je červený Vertu Key na pravém boku telefonu. Jeho stisk vyvolá nabídku obsahující tři položky – Life, Certainty a Consierge.

Aplikace Vertu Life zajišťuje přístup k exkluzivním událostem, do luxusních butiků mimo otevírací hodiny s privátním servisem nebo VIP klubů či salonků. To se tak jednou probudíte ve své posteli a řeknete si, že by bylo fajn se podívat na velkou cenu formule 1, a ještě k tomu vše sledovat z boxů vedle známého závodníka. Ve Vertu Life si stačí vybrat danou položku, konkrétní velkou cenu a operátor Vertu vám zavolá a domluví si s vámi podrobnosti. Víkendový balíček zahrnující veškerý servis vás vyjde například na zhruba 150 tisíc Kč, v ceně ale není zahrnuta doprava. Ani to však není problém, stačí si požádat o luxusní limuzínu, která vás doveze k privátnímu letadlu a za pár hodin jste již v pohodlí na velké ceně formule 1. Na to by se rychle zvyklo… K dispozici jsou ale i další podobné luxusní zážitky, jako například ochutnávky vín, projížďka luxusními auty a další VIP události.

Exkluzivní nabídky zážitků Vertu Life

Aplikace Vertu Certainty je pak klíčem k bezpečnosti vaší i vašeho Vertu. Ve spolupráci se Silent Circle máte přístup například k funkci šifrování hovorů, SMS zpráv i videohovorů, aby vás nemohl nikdo odposlouchávat, když dojednáváte důležitý obchod (nebo něco horšího). Můžete odsud provést i registraci k iPass – tedy globálnímu přístupu k Wi-Fi hotspotům za 200 dolarů ročně.

Potěší také aplikace Assist. Pokud si s čímkoliv v telefonu nevíte rady, zavoláte na infolinku, do aplikace zadáte speciální PIN kód, který vám sdělí operátor, a ten vzdáleně přistoupí k vašemu telefonu a vše vám na dálku nastaví.

Vzhledem k tomu, že Signature Touch je součástí nejvyšší řady telefonů Vertu, je samozřejmou součástí i osobní asistent Consierge. Tomu můžete zavolat, poslat SMS nebo ho kontaktovat prostřednictvím chatu. K dispozici je vám 24 hodin denně 7 dní v týdnu a zařídí pro vás cokoliv – letenky, jízdenky, informace o golfových klubech nebo restauracích v okolí, zařídí rezervaci a mnoho dalšího. My jsme asistenta vyzkoušeli a vše proběhlo na jedničku. Požádali jsme o cenovou kalkulaci pro pronájem soukromého letadla z Prahy do Porta a operátorka zanedlouho zaslala hezky zpracovanou nabídku v PDF na e-mail. A zároveň nabídla doporučení nejlepších restaurací nebo hotelů. Consierge je zdarma, ale služby, které si skrze něj objednáte, si pochopitelně musíte zaplatit, takže jsem nabídku na privátní letadlo za 15 000 EUR s díky protentokrát odmítl. Možná příště.

Vertu Consierge – osobní asistent, který zařídí cokoliv, kdykoliv

Fotoaparát: na zachycení Vertu Life okamžiků

Když si vyberete některý ze zážitků služby Vertu Life, určitě byste chtěli tyto okamžiky zvěčnit. K tomu slouží 13Mpx fotoaparát na zadní straně, chráněný safírovám sklíčkem a s dvěma přisvětlujícími LED. Prostředí fotoaparátu je jednoduché, ale k dispozici jsou všechny volby, které byste mohli potřebovat, včetně HDR nebo panoramatu, nechybí ani vyvážení bílé nebo kompenzace expozice.

Kvalita fotografií spadá spíše do průměru. Barvy jsou věrné, snímky ostré, ale kresba je horší a celkově neposkytují fotografie mnoho detailů. Potěší ale, že v noci zůstává úroveň šumu nízká, makrofotografie se telefonu také vedou.

Snímky kvalitou nepřesvědčí

Vertu Signature Touch si samozřejmě poradí i s videem, a to ve FullHD rozlišení se 30 snímky za vteřinu a ve formátu mp4. Trochu zamrzí, že je nutno se nejdříve do režimu videa přepnout, což na rozdíl od jiných dnešních vlajkových lodí zdržuje. V průběhu natáčení je možno i pořizovat fotografie, jde ale o nekvalitní screenshot ve stejném rozlišení, v jakém se natáčí video. Samotné video má dobrou kvalitu, je plynulé, všimnout si lze ale přesvětlení některých částí nebo přílišného kontrastu, hodila by se také stabilizace obrazu. Vertu tedy má dostatek prostoru pro zlepšení.

Vertu Signature Touch (testovací video) – exteriér, 1080p

Přední kamerka s rozlišením 2Mpx je schopná a vaše selfie zvládne zachytit velmi dobře.

Selfie / groupie z předního fotoaparátu

Další výbava: je to Android

Veškeré další funkce nepřekvapí, Signature Touch je totiž klasický Android. Máme zde kontakty provázené s Google účtem, stejně tak kvalitní aplikace pro E-mail a Gmail a kalendář, opět podrobně synchronizovaný s Google účtem, který, stejně jako u Nexusů, nevyužívá velkého displeje. Zapomeňte ale na nějakou synchronizaci s jinými sociálními sítěmi, vše si musíte stáhnout.

Samozřejmostí jsou multimediální funkce, kde nechybí hudební přehrávač Hudba Play a dvě galerie obrázků. S aplikací Movie Studio si můžete dokonce vytvářet krátké videoklipy, skrze galerii si pak můžete přehrávat videa. Telefon si bez problému poradí i s FullHD videem různých formátů, na titulky ale u výchozího přehrávače zapomeňte. Samozřejmostí jsou předinstalované aplikace Google+ a Hangouts, které se postarají o propojení s vašimi přáteli, samozřejmě za předpokladu, že tyto služby vůbec používáte.

Dodávaný Kaspersky antivirus, aplikace pro úpravu videa, nastavení zvuku a podoba regulace hlasitosti

Vzhledem k tomu, že telefon běží na Androidu, není nic jednoduššího, než si svého nového luxusního miláčka rozšířit o bezpočet aplikací z rozsáhlého Google Play obchodu, ve kterém v Česku nechybí ani knihy a hudba.

Datová výbava a GPS: vše je kompletní

Svého majitele Signature Touch potěší kompletní nabídkou datové výbavy. Nechybí mu totiž nic z toho, co nabídnou klasické vlajkové lodě, snad až na jednu výjimku. Samozřejmostí je 2G i 3G, potěší také LTE nebo NFC, díky kterému lze rychle párovat zařízení, posílat soubory, načítat tagy nebo bezkontaktně platit. K dokonalosti pak chybí ještě infraport pro ovládání domácí elektroniky nebo FM rádio, které ještě řada lidí využívá.

Webový prohlížeč Google Chrome

Je to Android od Googlu a s internetem si tak velmi dobře rozumí. V telefonu je pro vás připraven Google Chrome, původní Androidí prohlížeč už nikoliv. Chrome potěší rychlým načítáním stránek a bezproblémovým během, praktická je rovněž synchronizace záložek s vaším stolním prohlížečem.

Vertu Signature Touch obsahuje také kompletní nabídku senzorů jako je gyroskop a akcelerometr, samozřejmostí je také kompas nebo A-GPS čip, který je rychlý a přesný. V případě teplého startu a se zapnutou asistencí vždy najde polohu za jednotky vteřin, i bez asistence je poloha nalezena rychle. Ve výbavě nechybí klasika od Googlu v podobě kvalitní aplikace Mapy, která však ve většině případů pro své fungování potřebuje internet. Nechybí ani hlasová automobilová navigace v češtině, která však pro svoje fungování potřebuje internet vždy, i když máte kousky mapy stažené v mezipaměti.

Vertu Signature Touch

Závěr: ojedinělý luxus

Vertu Signature Touch je telefon ze zcela jiné kategorie, než ze které si drtivá většina lidí telefony vybírá. Je luxusní, výjimečný a tím pádem i pořádně drahý. Je určen lidem, kterým to „běžné“ nestačí, ať už ze snobských důvodů nebo se jen chtějí odlišit, případně se odměnit nebo se blýsknout. Ať je to jak chce, Signature Touch svému majiteli zajistí pozornost, a to i mezi lidmi, kteří se o telefony běžně vůbec nezajímá. Telefon na první pohled vypadá opulentně a draze a budí zvědavost.

Za čtvrt milionu korun je samozřejmostí špičkové zpracování a hodnotné materiály včetně mnoha druhů a barev kůže, titanu a safírového sklíčka. Signature Touch je ale vůbec prvním modelem Vertu, a možná prvním hodně luxusním telefonem vůbec, který přináší i nekompromisní funkční výbavu. Prostředí sice není dokonale odladěné, fotoaparát by mohl podávat lepší výsledky a baterie neudrží telefon v plném provozu déle než den, zaujme ale vše ostatní.

Prim hraje dokonalý displej se špičkovou jemností i podáním barev, výborné stereo reproduktory Bang & Olufsen a potěší také kompletní datová výbava včetně LTE nebo NFC. S Vertu se kromě luxusních materiálů pojí také exkluzivní služby, a protože jsme v nejvyšší řadě Signature, hraje prim osobní asistent Consierge, který pro vás zařídí cokoliv.

Máte-li tedy zbytečný čtvrt milion korun, chcete se odlišit a už vás nudí mít iPhone nebo Samsung jako všichni ostatní, máte o čem přemýšlet.

vertu-signature-touch
Klady
  • osobní asistent Consierge
  • kompletní datová výbava včetně NFC a LTE
  • integrované bezdrátové nabíjení
  • vynikající stereo reproduktory
  • špičkový displej s výbornou jemností
  • luxusní materiály
  • špičkové zpracování
  • přístup k exkluzivním službám a aplikacím
  • výkonný procesor a velká 64GB paměť
Zápory
  • horší odladění systému
  • kůže je náchylná na poškození a zašpinění
  • průměrný fotoaparát
  • horší výdrž baterie
Diskuze ke článku
Filip
Zeny konecne daco pre mna? iphone ma dnes uz naozaj kazdy, nevraviac este o ipadoch. Vybava social 16gb verzia a pozerajte na mna. Tento telefon vyzera super a mozem si byt isty ze ho hockto mat nebude. Skoda ze som o znacke nevedel skor, doteraz som to riesil iphone a luxusne puzdra, nastal cas na zmenu a dakujem za peknu recenziu.
gior
A kde je kůže lidská? Který správný snobák by nechtěl mít toho svého titanového pyje potaženého třeba kusem negra? Nejdražší modely by byly ty s bělenou černochovinou nebo tmavenou bělochovinou. To by byla ta správná exkluzivita. Přeci jen, zaříznout dnes kvůli kůži aligátora umí kdejaký výrobce hodinek nebo kabelek. :/
Lukes - Ogier
I kdyz se mi telefon vubec ale vubec nelibi (to vsak nevadi), tak az vyhraji ve Sportce, tak si ho koupim! ;-) Samozrejme naprosto v te top verzi z aligatori kuze! Uplne vidim, jak briska mych prstu se jemne mazli s telefonem.... :-D:-D:-D:-D . ;-) A kdo by si chtel na neho sahnout? Nejprve poradne umyt ruce a pak se mozna muzeme bavit! :-P . ;-) .... Diky redakci za pekny clanek! ;-) Hltal jsem kazde slovo....
Dominik
Veřte, že není zase tak moc o co stát. Táta ho před pěti lety měl. Ne Touch, ale klasickej Signature s klávesnicí. Telefon se po týdnu používání sekal, restartoval, zřejmě to bylo tehdy tím, že měl uvnitř hardware klasické to Nokie, tuším Symbian, ale. Když ho kupoval, zadní kryt snad o milimetr nedoléhal. Tehdy mu prodejce, rusky hovořící se špatnou češtinou řekl, že to je vůle, která u těchto telefonů je. Ok. Říkali jsme si, že ví o čem mluví. Dostanete při registraci e-mailovou adresu končící @vertu.me, do 20min vám zavolá váš concierge asistent někde z Londýna, o kterém stejně v průběhu hovoru zjistíte, že to je slovák. Když telefon po dvou týdnech reklamoval, dostal zápujční, kde již zadní kryt seděl jako přibitý. Zde zřejmě žádná vůle být nemusela. Sečteno, podtrženo, telefon po dvou měsících vrácen a zkušenost? K nezaplacení :o)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze