Vyzkoušeli jsme Vertu Aster: luxusní novinka cílí (nejen) na ženy

87

Vertu představilo svůj nový luxusní model, který v nabídce nahradí rok starý Constellation. Po vzoru vyššího Signature Touch se můžeme těšit na špičkovou výbavu zabalenou do hodnotných materiálů, mezi kterými hraje prim titan a kůže v mnoha barvách. Jednodušší design a některé barvy pak předurčují telefon spíše do ženských rukou. My jsme telefon mohli rovnou vyzkoušet a přinášíme první dojmy a videopohled.

Vertu Aster

Loňský model Constellation, který jsme recenzovali i my, bude letos na podzim nahrazen novinkou se zcela novým označením Aster a výrazně lepší výbavou. Ta v podstatě beze změny kopíruje vyšší model Signature Touch, který jsme v létě rovněž otestovali, ale oproti němu přináší střídmější, ale pro mnohé možná elegantnější design a zejména nižší cenovku. Výbava zůstala v podstatě zachována, opět se tak můžeme těšit na špičkový 4,7palcový FullHD displej chráněný safírovým sklíčkem, 13Mpx fotoaparát certifikovaný Hasselbladem, velkou 64GB paměť, NFC, LTE nebo 2 275mAh baterii a integrované bezdrátové dobíjení. Celkově špičkovou výbavu pak dotváří 2 GB RAM a výkonný procesor Snapdragon 801. Oproti vyššímu modelu přišel Aster o nálepku Bang & Olusen pro reproduktory, stále ale jde o výborně hrající stereo reproduktory s certifikací Dolby.

Vertu ale není primárně o výbavě, která je však v tomto případě opět výborná. Vertu je o hodnotných materiálech a exkluzivitě. A přesně to splňuje i Aster. Designově je někde na pomezí modelu Constellation a Signature Touch. Zadní část přístroje je jednodušší, elegantnější, zajímavě působí i asymetrické prvky nad displejem. Naživo je telefon opravdu elegantní a pohledný, opticky působí díky ostřeji řezaným rysům také subtilněji, i když rozměrově a hmotností se od Signature Touch příliš neliší. Nejen proto možná Vertu vidí model spíše v ženských rukou, zejména v některých barvách. A pokud se vám designově zamlouval spíše model Constellation, ale požadujete výbornou výbavu, trefí se vám Aster přesně do vkusu, kombinuje totiž obojí.

Vertu Aster – první pohled

Z vyššího modelu Signature Touch zůstal zachován zajímavý prvek v podobě elegantně se otevírajících dvířek microSIM karty pod fotoaparátem, ta jsou ale nyní jednodušší.

Tím se dostáváme k materiálům, které jsou samozřejmě opět špičkové, samozřejmostí je pak ruční výroba ve Velké Británii. Aster má opět titanový rám, kombinovaný s keramickými prvky nad displejem. Záda telefonu pak pokrývá ručně vázaná kůže v mnoha variantách. Aster bude uveden na trh v šesti různých sytých barvách v sedmi produktových provedeních: Onyx Calf, Blush Calf, Lagoon Calf, Caviar Karung, Tangerine Karung, Cognac Ostrich and Raspberry Ostrich.

Žádné dva Vertu Aster telefony nejsou identické, protože Aster je ručně vázaný v kůži, jejíž každý kus je jedinečný. Majitelé Aster si mohou svůj telefon také nechat personifikovat. S telefonem se samozřejmě pojí také exkluzivní funkce, které u výrobků Vertu vídáme pravidelně, i když nyní s několik obměnami. V rámci Vertu Certainty je kromě 12měsíčního bezplatného přístupu k aplikaci Kaspersky Mobile Security včetně antiviru a ochrany proti krádeži telefonu nově k dispozici šest měsíců bezplatné služby iPass pro neomezený přístup k zabezpečeným Wi-Fi po celém světě – přes 13 milionů zabezpečených WiFi hotspotů ve 123 zemích. U jiných telefonů Vertu bylo nutno za tuto službu platit od počátku.

Vlastnictví Aster zahrnuje oproti modelu Constellation nově i šestiměsíční bezplatnou službu osobního asistenta Classic Concierge, která je k dispozici nepřetržitě. Vertu Concierge je dostupná prostřednictvím hlasu, emailu nebo live chatu odkudkoliv a zařídí vám rezervace letů, ubytování, doporučí společenské akce a mnoho dalšího. V případě Vertu Signature Touch je k dispozici zdarma po celou dobu vlastnictví telefonu. Vertu LIFE poté nabízí zákazníkům individuální výběr jedinečných výhod a neomezený přístup na exkluzivní akce, které si můžete vybrat přímo na zařízení. Funkce zahrnují bezplatné vstupy do nejexkluzivnějších privátních klubů, spa a fitness center po celém světě, stejně jako vstupy na uzavřené akce a nákupy pouze pro zvané, na základě vašich osobních preferencí a polohy.

Vertu Aster

Ve Velké Británii začne prodej již dnes, 2. října 2014, a bude následovat v dalších zemích včetně České republiky. Cena modelu začíná na zhruba 150 000 Kč včetně DPH, v případě některých barevných variant je však vyšší. Telefon také opět chystáme na test v naší redakci.

Porovnání Vertu Aster s Vertu Signature Touch

Vertu Digital

S uvedením modelu Aster na trh představí Vertu e-commerce platformu, která se rozběhne globálně od října 2014. Od začátku příštího roku budou moci zákazníci nakupovat přímo z vertu.com odkudkoliv na světě. Tento krok umožní zákazníkovi vlastní personifikaci telefonu před objednáním na vertu.com.

Fotogalerie barevných variant

Technické parametry Vertu Aster

Kompletní specifikace
Konstrukce143 × 69 × 11 mm, 193 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13,1 Mpx (4 208 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 275 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:58 hodin
Dostupnostčerven 2014, 150 000 Kč
Diskuze ke článku
pozer
Osobitnej skole jsem nebyl a nevim. co to znamena. Ziji ve svobodnem svete a jsem. podporovan a mam prava ktera mi zarucuji se svobodne vyjadrovat. Podporuje me Evropska komise pro lidska prava. Vase utlacovani hranici s asocialnim. chovanim. Proste jenom Cesi nic vic a nic min.
Alexander
Ked je niekto vplivný a bohaty a má štipku rozumu nikdy si nekúpi tento predražený krám. Pokial mu ide o luxusný kus, vyberie si radsej Porsche Desing P 9982 za 38 502CZK plus speciany cip na sd karde od SecureSmart na sifrovane hovory a spravy ake maju tajne sluzby a vladne agentury alebo NATO za 68755 CZK . spolu 107 257CZK. toto Vertu brak nemoze nikdy poskytnut. Bohatemu a vplivnemu ide aj o sukormie.
Radek
"Ručně vázaný v kůži", to může napsat jen debil, copak to je kniha, může být oblepený kůží, finalizovaný, ale těžko vázaný. Je to kýč pro zbohatlé bezmozky, normální bohatý člověk s mozkem si koupí zcela jiný mobil.
jouda
Po technické stránce je to průměrný šmejd s androidem. Takový telefon si koupí jen totální vymaštěnec. Ne každý kdo na to má je zároveň blb. Redaktor si málem uchcává do kalhot vlezlou nekritickou recenzí, nejspíš se za to může týden chlubit tímto kýčem. Cpát android do takto drahého telefonu je od výrobce výsměch těm trubkám co to koupí...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze