Rok 2015 podle čtenářů: nejčtenější články uplynulého roku

28

Blížící se konec roku je vítanou příležitostí k ohlédnutí se a rekapitulaci. Tentokrát jste ale v hlavní roli vy, čtenáři. Svým pohybem po stránkách mobilenet jste určili články a témata, která vás v roce 2015 nejvíce zaujaly. O čem se tedy v posledním roce nejvíce četlo a mluvilo? Výsledky vás nejspíše překvapí.

Seznam nejčtenějších článků obsadily až na drobné výjimky recenze. Těší nás přízeň, kterou takto odměňujete spoustu práce, jež se za tvorbou recenzí a samotným testováním telefonů skrývá. Ovšem seznam telefonů, které vzbudily největší zájem, je poněkud překvapivý.

10. místo: Recenze Samsung Galaxy S6 (edge) – Počátek nové éry

Všechno začalo krycím názvem „Project Zero“, výsledkem je Samsung Galaxy S6 a Galaxy S6 edge. Mnohým možná Samsung vyrazil dech, jiní stále nejsou spokojeni. Jedno je ale jisté, obě novinky jsou špičkové, designově povedené a dá se říci, že zcela naplnily naše očekávání. Jak už to ale bývá, ne vše se podařilo dotáhnout k dokonalosti.

Samsung Galaxy S6

9. místo: Recenze Sony Xperia M4 Aqua – Odolná kráska s děravou pamětí

Sony se jako jeden z mála výrobců angažuje i na poli zařízení odolných vůči prachu a vodě a recenzovaná Xperia M4 Aqua je jedním z nich. Funkční výbavou směřuje do vyšší střední třídy, čemuž napovídá i cenovka na hranici 8 000 Kč. Ani Sony se však nepoučilo z chyb, a tak se jim nevyvarovala tato nadějná novinka.

Sony Xperia M4 Aqua

8. místo: Recenze Microsoft Lumia 640 XL – Větší ze dvou sourozenců

Devítistovkové Lumie možná vzbudí zájem, ale pak se lidé rozhodnutí pro mobilní Windows rozhodnou, že jim stačí něco uměřenějšího. Ideálním průnikem přiměřené ceny a výbavy by mohla být Lumia 640 XL. Jak si vedla v našem testu?

Microsoft Lumia 640 XL

7. místo: Recenze Xiaomi Redmi 2 – Má to háček

Telefon se chlubí zejména dobře vyváženou výbavou, solidním dílenským zpracováním a také kompaktními rozměry. Na papíře vypadá Redmi 2 velmi povedeně. Povedlo se pokračování na výbornou, nebo je někde háček? A vyplatí se na novinku přecházet z první generace?

Xiaomi Redmi 2

6. místo: Recenze Huawei P8 Lite – Výkonný mistr kamufláže

Mezi výrobci je populární trend „odlehčování“. Ovšem je těžké vybalancovat šetření tak, aby nebylo zase až moc. Jak si v této disciplíně vedl Huawei?

Huawei P8 Lite

5. místo: Recenze Microsoft Lumia 535 – Vyvážená premiéra

Odchod Nokie ze scény chytrých telefonů se definitivně završil až příchodem Lumií s logem Microsoftu. Jak se mu povedla premiéra?

Microsoft Lumia 535 DUAL SIM

4. místo: Recenze Microsoft Lumia 640 – Střední třída s Windows Phone

Zde můžeme zopakovat slova pronesená u Lumie 640 XL. Většina lidí možná sice touží po vlajkovém modelu, ale vybírá spíše o třídu níž.

Microsoft Lumia 640

3. místo: Recenze Samsung Galaxy A3 – Začátek doby kovové

Možná jde o přirozený vývoj ve filozofii značky, možná jen Samsung vyslyšel připomínky svých zákazníků. V každém případě před sebou máme po několika letech celokovový Samsung. A to si zaslouží rovnou zcela novou řadu. Model Galaxy A3 však nesází na jednu kartu a přináší i velmi vyváženou výbavu v čele s LTE v kompaktním a lehkém těle.

Samsung Galaxy A3

2. místo: Recenze Huawei P8 – Radost ve všech směrech

S roční pravidelností výrobci představují své vlajkové modely, se kterými chtějí ukázat směr či nové technologie. Huawei se před nedávnem vytasil s modelem P8, který rozhodně má co nabídnout a atakuje ty nejvyšší příčky. Silnou zbraní proti konkurenci je navíc příznivá cenovka, jak si tedy vedl v našem podrobném testu?

Huawei P8

1. místo: Recenze Lenovo P70 – Pan božský?

Telefony jsou plné kompromisů. Jeden má příliš velký displej, druhý se rychle vybíjí a třetí má velmi špatnou konstrukci. Svět bez kompromisů se nám snaží nabídnout Lenovo, které přišlo s modelem P70. Tento nenápadný telefon je totiž přesně tím, co spousta uživatelů chce – výkonný, relativně kompaktní smartphone s výbornou výdrží na baterii. Někde ale musí být háček. Nebo ne?

Lenovo P70

Nejčtenější články

V roce 2015 jsme vás také každodenně informovali o všem novém ze světa mobilů, tabletů, aplikací a operačních systémů, technologických novinkách i mobilních operátorů. A jaké články byly v roce 2015 nejčtenější? Níže naleznete jejich žebříček, ve kterém opět uvádíme 10 článků.

  1. Samsung Galaxy S6 na nových snímcích (23× aktualizováno)
  2. Chystané LG G4: výrobce láká novými videi (15× aktualizováno)
  3. Velká letní soutěž o HTC One M9
  4. Sony Xperia Z4 v novém a se čtečkou otisků? (11× aktualizováno)
  5. Huawei P8 bude dostupný ve čtyřech barvách (11× aktualizováno)
  6. Známe výbavu očekávaných Lumií 950 (XL) (8× aktualizováno)
  7. Jak získat nové Windows 10? (návod)
  8. Přehled: jaká zařízení obdrží Android 5.0 Lollipop?
  9. Microsoft Lumia 1330/1335 je zřejmě za dveřmi (4× aktualizováno)
  10. Upgrade na Windows 10, aneb co očekávat

Slovo závěrem

Žebříček je potřeba brát s jistou rezervou. Články vydané na začátku roku mají více času k nasbírání čtenářů než ty vydané později. I tak můžeme soudit, že se zájem čtenářů odklání od zavedených jmen, chybí zde například Apple nebo LG. Naopak čínští výrobci s agresivní cenovou politikou jsou novou vycházející hvězdou. Stejně tak překvapil zájem o mobilní Windows.

Diskuze ke článku
shield
Samsung na 10. místě haha.
pazzy
Zajímavé je, že o MS telefony je mezi čtenáři zájem, ale prodeje tomu bohužel neodpovídají. Doufám, že MS ten marketing doladí, páč W10M potenciál prostě mají. Vetší market share by prospěl aplikacím a aplikace by prospěly market share. Držím palce.
Patrik Hatas
Patrik Hatas
Naposledy upraveno: 31. 12. 2015 06:49
Vsade windows a lumie.
Podla mna je to preto lebo je to pre trollov oblubeny ciel. Otvoria clanok a rychlo do diskusie napisat aky ma maly trzny podiel a ake su dlazdice hnusne, niesu tam aplikacie, na telefonovanie to staci apod
Diskusie su toho plne

Jeden z mnohych ktorych skutocne zaujimaju lumie :)
Honza
7. 5. 09:59:25
Neboj. Microsoft (micro=malý soft=měkký) mají času dost.
Tento rok od nich nic nečekej. Hlavně ne WP 10. Oni mají času na všechno dost. A jako bonus zrušili přesun map na SD aplikací lumia storage beta, včera zrušili další apku App social, prodávají Here mapy facebooku. Naprosto pošahaná kompany
Honza
A neměl jsem pravdu ? Dočkali jste se dlažby verze 10 v mobilním podání ? Nedočkali. A jen tak nedočkáte. Konečně pochopte, že ta firma je totálně a ve všem neschopná a krach ji patří zásluhou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze