Huawei P8 bude dostupný ve čtyřech barvách (11× aktualizováno)

Huawei Ascend P7 v nejbližší době nahradí nástupce v podobě modelu P8, který se pomalu odhaluje. Po nedávném úniku informací o jeho výbavě se nyní můžeme podívat na snímky hliníkového šasi, do kterého budou všechny velmi zajímavé vnitřnosti zabaleny. Podle všeho nabídne nový čipset i větší displej. Nejnovější informace hovoří o představení modelu P8 až ve třech různých variantách.

Aktualizováno 14. 4. 2015

Uteklo pár dalších dnů a máme tu další únik, tentokrát opravdu velký, jak se chvíli před premiérou sluší a patří. Nejde ani tak o velikost obsahu, jako spíše velikost materiálu jako takového. Na internet totiž unikl vyfocený bilboard, který zachycuje 4 barevné varianty připravované novinky Huawei P8 a P8 Lite. Plakát odhaluje, že novinka by měla být dostupná v barvách: černá, bílá, stříbrná a zlatá. Huawei se tedy do žádných experimentálních odstínů nepouštěl, což je možná ve výsledku dobře. Ty mohou koneckonců dorazit později, až se novinky trochu zavedou. Ostatní předpokládané specifikace zůstávají stejné.

Huawei Ascend P8

Aktualizováno 10. 4. 2015

Do představení Huawei P8 zbývá již pouze několik dní a v podstatě již víme vše. Uniká však ještě jedna poměrně kvalitní tisková fotografie zachycující budoucí novinku v celé své kráse. V případě materiálů má být nasazeno sklo a kov a tloušťka by měla být dle posledních informací údajně jen 6,4 milimetrů. Startovací cena by měla být 480 dolarů (12 500 Kč bez daně). Existovat nicméně má i varianta Platinum Edition, kde by měl výrobce nasadit na obě strany telefonu safírové sklíčko a tím zvýšit cenu až na 800 dolarů (20 500 Kč bez daně).

Huawei P8

Aktualizováno 7. 4. 2015

Huawei P8 je doslova za dveřmi a pochopitelně se tedy začíná debatovat také o ceně, za kterou bude novinka dostupná. Novinka se bude údajně dodávat ve dvou verzích, přičemž ta levnější vyjde na CNY 2 988, respektive 486 dolarů. To by při aktuálním kurzu vycházelo na necelých 15 000 Kč, ovšem i po započtení 21% daně. Novinka by tak neměla patřit mezi aktuálně nejdražší vlajkové lodi, přesto je cena poměrně vysoká. Záleží ale samozřejmě také na výbavě, pokud bude novinka nekompromisní, bude taková cena samozřejmě opodstatněná. Co se týče druhé, lepší verze, zde se cena ustálila na 535 dolarech, což znamená zhruba 16 400 Kč včetně DPH. Novinka by se měla začít prodávat na domáckém čínském trhu již 23. dubna.

Aktualizováno 6. 4. 2015

Zatímco v březnu představený tabletofon Huawei MediaPad X2 dostal výkonný čipset Huawei Kirin 930, připravovaný špičkový model Huawei P8 by mohl podle posledních zvěstí dostat ještě výkonnější Huawei Kirin 935.

U nového čipsetu by se měl mírně zvýšit takt z 2 GHz, kterými disponuje Kirin 930, na 2,2 GHz. Grafický výkon by měl navíc posílit zdokonalený GPU. Celkově by tak měl nový čipset mnohem výkonnější. Je však otázkou, jakým způsobem se to projeví na jeho spotřebě.

Aktualizováno 1. 4. 2015

Dnešní den se nese ve znamení již poměrně tradičních snímků od TENNA, které zachycují chystaný Huawei P8 ze všech stran. Lze si povšimnout, že vzhled novinky bude založen na kombinaci kovových materiálů, které budou převládat, a plastových částí. Nová vlajková loď by se měla představit 15. dubna a její cena se odhaduje na 480 dolarů, přibližně tedy 12 000 Kč bez daně.

Aktualizováno 23. 3. 2015

S blížícím se představením, které proběhne již 15. dubna v Londýně, sílí také různé úniky kolem Huawei P8. Tentokrát uniklo schéma nového modelu, u kterého nechybí také rozměry. Chystaná novinka by měla mít 144,9 milimetrů na výšku, 71,9 milimetrů na šířku a tloušťka by měla být 6,6 milimetrů. Oproti předchůdci je to nárůst ve všech směrech. Důvodem bude větší displej s úhlopříčkou 5,2 palce.

Huawei P8

Aktualizováno 19. 3. 2015

Do představení nového Huawei P8 už zbývá necelý měsíc. Stále je to dost času na úniky. Ten dnešní nám nabízí pohled na údajné tělo telefonu, které by mělo být kovové a disponovat zaoblenými rohy. Výbava telefonu nabídne 5,2palcový FullHD displej, procesor Kirin 930, 3 GB RAM nebo baterii s kapacitou 2 600 mAh.

Huawei P8

Aktualizováno 9. 3. 2015

Huawei láká na svůj chystaný model P8 prostřednictvím čínské sociální sítě Weibo. Objevil se na ni obrázek s digitální číslicí osm, přičemž jeden z dílků je tvořen baterií. Lze předpokládat, že Huawei P8 by mohl nabídnout silnější baterii a tím pádem delší výdrž. Již dříve se však spekulovalo o velmi malé tloušťce a ve hře je také možnost, že Huawei přijde s inovovaným úsporným režimem.

Aktualizováno 6. 3. 2015

Veletrh MWC 2015 pomalu odeznívá a je čas hledět dopředu. Jednou z nejbližších akcí bude představení nového Huawei P8, které by mělo proběhnout 15. dubna. Nově se na internetu objevily dvě nové fotografie, na kterých se má novinka údajně nacházet. Zaujme opravdu velmi malá tloušťka, spekuluje se dokonce pouze o 6 milimetrech. Již v minulé aktualizaci jsme se zmínili, že Huawei možná chystá odlehčenou variantu s pouze HD displejem. Nyní se objevily informace, že kromě odlehčené varianty a běžné verze s 5,2palcovým displejem, je v přípravě možná i model P8 se 6,8palcovým displejem. V podstatě by šlo spíše již o malý tablet.

Aktualizováno 18. 2. 2015

Huawei P8 bude dle posledních informací představen až 15. dubna v Londýně a je tedy stále dost času na spekulace. Nejnovější do světa na svém Twitteru vypustil novinář Antonio Monaco. Ten tvrdí, že model P8 bude připraven ve dvou variantách. Přičemž druhá varianta má být Lite, tedy odlehčená s nižší cenou a horší výbavou. Poklesnout by mělo rozlišení displeje na HD hodnotu, paměť RAM na 2 GB a také bude zřejmě nasazen slabší procesor.

Aktualizováno 3. 2. 2015

Na internetu se začaly objevovat další neoficiální informace o výbavě a designu nového Huawei P8. Ten bude nástupcem modelu Huawei Ascend P7 a mělo by opět jít o povedenou stylovku. Tomu nasvědčuje velmi tenká konstrukce, která má v pase pouhých 6 milimetrů. Jak přední, tak i zadní strana novinky má být navíc vytvořena z odolného skla Gorilla Glass 3. Z hlediska hardwaru se stále mluví o stejné výbavě, tedy čipsetu Kirin 930, 5,2palcovém FullHD displeji a také dvojici kamer na zadní straně, které má i Honor 6 Plus. Do tenkého těla se inženýrům podařilo vměstnat baterii s kapacitou 2 600 mAh.

Aktualizováno 26. 1. 2015

Na internetu začaly kolovat dvě nové fotografie, které mají ukazovat část nového Huawei P8. Telefon na snímku sice nenese název Huawei, ale údajně jde opravdu o Huawei P8, čemuž napovídá jak použitý design připomínající Huawei Ascend P7, tak i font, který je použitý na těle telefonu. Na fotkách si lze všimnout nebezpečně tenkých rámečků kolem displeje a ostrých hran. Spolu se snímky máme k dispozici také částečný výčet výbavy – 5,2palcový FullHD displej, 64bitový čipset Kirin 930, 3 GB RAM, 13Mpx fotoaparát s optickou stabilizací a 2 600mAh baterie. Telefon se má ukázat v dubnu.

Snímky chystaného Huawei P8

Původní informace z 26. 12. 2014

Nepřehlédněte:

Před více než měsícem jsme vás informovali o prvních únicích nového Huaweie Ascend P8, nástupce špičkového a velmi dobře zpracovaného modelu P7. Už tehdy unikaly informace o kovovém rámu, tyto spekulace se nyní v podstatě potvrzují. Na internet se totiž dostaly fotografie kovového krytu připravované novinky Ascend P8.

Kovové šasi modelu Ascend P8

Informace o výbavě se nijak nezměnily, těšit bychom se tak měli na 5,2palcový displej s FullHD rozlišením, o výkonnostní složku by se měl postarat osmijádrový procesor Kirin 930 vyrobený 16nm technologií. Zpět ale ke kovovému šasi, samotné snímky totiž naznačují, že se opět můžeme těšit na velmi tenký profil. Více bychom se měli dozvědět v následujících týdnech.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com, gizmochina.com, twitter.com, gsmarena.com, phonearena.com, phonearena.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
pes s kočkou
Je pjekne ze chrli jeden model za druhym, ale aby vydali aktualizaci aspon na kitkat to ne (G6 LTE)
jooo
Ty brdo, obdelnik s displejem vepredu a na nem ty hnusne androdi ikony...
Dan78
Na obrázku je podľa mňa minimálne 6" a nie 5.2".
kožešinář
ach jo.Hlinik?? a to jako vazne?? Hlinik sr povazuje za hodnotne materialy? Ne a to i tehdy kdyz cena hliniku a kovu stoupa na burze.Protoze kde je poptavka tam se promitne i cena surovin.Ale mobil v hliniku nema opodstatneni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze