Známe výbavu očekávaných Lumií 950 (XL) (8× aktualizováno)

S příchodem mobilní verze Windows 10 se bezesporu dočkáme i odpovídajících zařízení. Ty nejvybavenější bude nejspíše zastupovat dvojice zařízení s názvy 950 a 950 XL, které byly doposud známy jen pod svými kódovými označeními. Nyní jsou známy i podrobnosti ohledně uvedení a softwarové výbavy, a to včetně fotografií prototypu.

Aktualizováno 4. 10. 2015

Z níže uvedených aktualizací si můžete udělat poměrně jasnou představu o výbavě nových Lumií, k dokonalosti chybí už jen osobní seznámení. To může poskytnout následující únik fotografií prototypu. Na nich vidíme Lumii 950 a na posledním snímku také její větší sestru.

Lumia 950 a na posledním snímku též Lumia 950XL.

Aktualizováno 28. 9. 2015

Krátce před oficiální premiérou nových Lumií od Microsoftu se odhalují téměř všechny specifikace připravovaných novinek. Lumia 950 nabídne 5,2palcový QHD displej, šestijádrový procesor Snapdraon 808, 20Mpx fotoaparát s optickou stabilizací obrazu a duální přisvětlovací LED diodu. Přední fotoaparát nabídne rozlišení 5 Mpx. Integrovaná paměť nabídne kapacitu 32 GB, chybět nebude ani slot pro paměťové karty microSD. Paměť RAM nabídne kapacitu 3 GB. Pokud se zaměříme na baterii, ta nabídne kapacitu 3 000 mAh a samozřejmostí zůstává podpora USB Type-C.

Specifikace

Co se týče větší Lumie 950 XL, ta nabídne 5,7palcový QHD displej, osmijádrový procesor Snapdragon 810 a 3 GB operační paměti. Interní paměť nabídne shodně 32 GB a nebude chybět ani slot pro paměťové karty. Fotoaparát nabídne rozlišení 20 Mpx, chybět nebude ani trojtónová přisvětlovací LED dioda. Přední fotoaparát nabídne rozlišení 5 Mpx a baterie nabídne kapacitu 3 300 mAh. Společně se specifikacemi unikl také renderový snímek a rozměry větší z Lumií, ty by měly činit 151,9 x 78,4 x 7,8/9,9 mm. Širší bude v oblasti u čočky fotoaparátu. Na oficiální představení se můžeme těšit již 6. října.

Aktualizováno 21. 9. 2015

Další aktualizace je trochu smutnějšího ražení, tedy alespoň pro ty z vás, kteří nad nákupem některé z novinky uvažovali. Ceny totiž podle úniků rozhodně nebudou nízké a Microsoft bude trochu napodobovat Apple, Samsung, HTC a další výrobce, kteří si za své vlajkové lodě nechají pořádně zaplatit. Microsoft Lumia 950 by se měla vměstnat do zhruba 19 000 Kč, model XL pak do zhruba 23 000 Kč. Microsoft by to měl kompenzovat nadstandardním příslušenstvím v základním balení, a to Continuum dokem a bezdrátovou nabíječkou, to vše v hodnotě zhruba 200 euro (cca 5 500 Kč). Novinky by se měly začít prodávat 28. října, tedy necelý měsíc po oficiálním představení, které proběhne 6. října v New Yorku.

Aktualizováno 19. 9. 2015

Nyní je jasné, kdy a jaké Lumie přijdou na trh a začíná se spekulovat o jejich softwarové výbavě. Lumie 950 a 950 XL budou uvedeny s Windows 10 mobile verzí známou jako Threshold 1, dokonce se spekuluje o buildu číslo 10240. Tato verze by měla být dostatečně stabilní. Nicméně Microsoft už pracuje na verzi Treshold 2, která by měla přinést spoustu nových funkcí. Ta však nebude k dispozici dříve než v listopadu.

Původní obsah z 27. 8. 2015

Po delší době se objevují nové obrázky zachycující chystané Lumie 950 (XL), případně se označení ještě může změnit na 940 (XL). Z nedávných informací navíc víme, že se obě novinky s největší pravděpodobností představí 19. října v New Yorku.

Aktualizováno 5. 8. 2015

Jak tomu bývá v poslední době, výrobci jen těžko utajují vzhled svých zařízení až do představení, a Microsoft není výjimkou. Unikly tak i snímky očekávaných vlajkových lodí tohoto výrobce, tedy Lumie 950 a 950 XL. Na nich se z části potvrzují dřívější domněnky, například integrace nového portu USB-C nebo polykarbonátové tělo.

Aktualizováno 26. 7. 2015

Poslední spekulace hovoří o tom, že oba modely (950 i 950XL) budou vybaveny skenerem oční duhovky, díky kterému se budete moci přihlásit do vašeho telefonu. To je součástí funkce Windows Hello ve Windows 10. U obou modelů mají být podporována také dotyková pera Surface. Report webu Windows Central dokonce tvrdí, že Lumia 950XL bude podporovat smart covery s kruhovým výřezem pro snadný přístup k notifikacím (podobně jako například LG G3 a G4).

Aktualizováno 21. 7. 2015

Podle posledních zpráv to vypadá, že spekulované Lumie 940 a 940 XL ponesou označení o desítku větší a kryjí se s přístroji, které jsme prozatím znali pod kódovými označeními Talkman a Cityman.

Stručný náčrt jejich hardwarové výbavy unikl již dříve (viz níže), pojďme si jej nyní ale zopakovat s doplněním několika zajímavých detailů. Menší Lumia 950 (Talkman) má mít 5,2" displej s QuadHD rozlišením, šestijádrový Snapdragon 808, 3 GB RAM, 32 GB vnitřní paměti, 20 a 5Mpx fotoaparáty, USB Type-C, podporu Continuum a baterii s kapacitou 3 000 mAh.

Větší Lumia 950 XL (Cityman) pak nabídne obrazovku s úhlopříčkou 5,7 palců, osmijádrový Snapdragon 810, 3 GB RAM, 32 GB vnitřní paměti, 20 a 5Mpx fotoaparáty, USB Type-C, podporu Continuum a 3 300mAh baterii.

Obě dvě zařízení mají mít kovové a štíhlé tělo a oficiálního představení bychom se měli dočkat na přelomu října a listopadu, v návaznosti na vypuštění finální verze Windows 10 Mobile.

Původní obsah z 6. 5. 2015

V současné době se ukrývají pod krycími názvy Cityman a Talkman, což potvrdil i server The Verge. Microsoft by se měl podle všeho vydat podobnou cestou jako například Apple, který představil větší a menší verzi iPhonů s velmi podobnými specifikacemi.

Nokia Lumia 930
Lumia 930 by se konečně mohla dočkat nástupců. Myslíte, že se jí budou podobat?

Cityman by měl nabídnout 5,7palcový QHD displej a osmijádrový procesor od Qualcommu (pravděpodobně Snapdragon 810). Mezi další výbavu by měly patřit 3 GB RAM nebo 20Mpx fotoaparát na zadní straně. Microsoft údajně plánuje nechat telefonu odnímatelný kryt, aby si uživatel mohl sám vyměnit baterii, navíc by se nabízela i možnost slotu na paměťové karty. Kromě paměťových karet by mělo být k dispozici až 32GB úložiště pro uživatelova data.

Druhým telefonem je Talkman, který nabízí „jen“ 5,2palcový displej, což je běžná hodnota u dnešních vlajkových lodí, pokud nepočítáme LG G4 s 5,5 palci. Od svého kolegy by se přitom telefon měl lišit „pouze“ tím, že bude využívat 6jádrový procesor (zde by se podobně jako u LG G4 nabízel Snapdragon 808). Očekává se, že oba telefony také nabídnou trojitou LED diodu na zadní straně a 5Mpx kameru na straně přední. Nedávno jsme vás informovali také o tom, že Microsoft údajně již testuje dvě levné Lumie, v obou případech se přitom počítá, že nové telefony přijdou společně s Windows 10, jejich preview včetně videopohledu jsme vám již zprostředkovali.

Zdroje: pocketnow.com, unleashthephones.com, pocketnow.com, windowscentral.com, pocketnow.com, twitter.com, phonearena.com, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Pan Někdo
Jestli se ve Windows 10 změní situace s dostupností aplikací, tak bych do toho snad i šel. Rád bych vyzkoušel něco nového, android mě už nebaví.
David
Oni mají prostě tu povinost tam dát display se zbytečným rozlišením co ?!
jarda
Zbytecne velky. Dekuji. Nechci.
Petr
Pokud to bude mit hardwarova tlacitka, glance screen, bezdratovy nabijeni v zakladu a specifikace budou odpovidat plus minus spekulacim, tak jdu do toho. 5,7 je pro dlazdice idealni volba.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze