První mobilní hra postavená na Unreal Engine 4: Tappy Chicken

19

Flappy Bird a Unreal Engine 4. Na první pohled nesmyslná kombinace, při které vás pravděpodobně napadne tvrdý Malcolm s raketometem z videohry Unreal Tournament 2004, jak skáče na 2D pozadí mezi trubkami. Tappy Chicken je však první herní počin založený na enginu Unreal Engine 4. Hra navíc byla vyvinuta umělcem, který nemá žádné programovací zkušenosti.

Všichni jsme asi obeznámeni s fenoménem Flappy Bird a jeho nespočtem variací od jiných tvůrců a studií. V kombinaci s Unreal Engine 4 však vyvstávají všemožné představy, jak by taková hra mohla vypadat. O to se nyní postaral mladý umělec Shane Caudle, který s pomocí systému nazvaného „Blueprint“ dal dohromady tuto hříčku bez předchozích programovacích zkušeností během jednoho týdne.

Galerie z počinu Tappy Chicken

Herní systém jako takový prý Shane dokázal dát dohromady během jednoho večera, a pak strávil zbytek týdne prací na menu a odstraňování bugů. Hra samotná je však přímou kopií Flappy Birdu s pozměněnou grafikou. I ovládání je stejné – pouze klepete na displej, abyste kuře donutili popolétnout a nenarazili jste s ním do nějakého z pařezů. Za to, jak daleko se ve hře dostanete, obdržíte odměnu ve formě barevného vajíčka do vaší sbírky. K dispozici je také tabulka nejlepších, kde můžete porovnávat své nejlepší skóre. Dostupné je Tappy Chicken na Androidu a iOS a to zcela zdarma.

Stáhnout Tappy Chicken

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Petr
A wp zase nic:-(
David Knieradl
Grafika dobrá, ale hratelnost strašná... :/
tom
Muze na Blueprint vytvorit hru i obycejny clovek?
Adam
Pro redaktora co takovej GAME MAKER STUDIOS tam jdou tvorit taky jednoduse hry pro vsechny systemy. Nechcete udelat nejakou recenzi nebo clanek ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze