Nokia opět vítězí v Německu, blíží se zákaz prodeje všech HTC?

24

Patentové války zřejmě nikdy neskončí, navíc události posledních dní ani nenapovídají jejich konci. Nokii se povedlo usvědčit HTC z porušení jednoho ze základních patentů, kterým navíc zřejmě nedisponují jen telefony této značky. HTC hrozí zákaz prodeje a další soudní spory nejsou daleko.

Nokii se podařilo zvítězit poměrně nedávno, tehdy se jednalo o porušení patentu týkajícího se propojení počítače a telefonu pomocí USB. Nyní se dostává na další základní funkci telefonu, HTC porušilo evropský patent EP1148687 o přenášení informací typu URL adresy pomocí BlueTooth nebo NFC. Nokia tak nyní má možnost zakázat prodeje všech HTC v Německu, kde probíhal soudní proces. Avšak Německem, potažmo HTC to nekončí, tento patent by teoreticky mohla porušovat všechna zařízení s Androidem.

Zákaz prodeje hrozí všem HTC s Androidem v Německu, i oblíbenému HTC One

Nový vlastník mobilní divize Nokie, Microsoft, nyní navíc vede jiný patentový spor s Motorolou, kterou pro změnu vlastní Google. Kdyby i tento soud skončil ve prospěch Microsoftu, Android by měl problém.

Zdroje: phonearena.com, wmpoweruser.com, fosspatents.com

Diskuze ke článku
Sláva
To mají za to jak se poslední dva roky obouvali do Nokie,dále pak kooperaci s Microsoftem.
Patrik
Zajímalo by mě proč se Nokia zaměřila jen na HTC,ale nejspíš by u Samsungu nebo Číny tvrdě narazila,krachující HTC je snadná kořist.
Petr
Jen tak dál Nokia, HTC pryč!!..;)
ota
I já souhlasím HTC pryč z trhu jsou zloději a hliníkáči.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze