HTC nemůže prodávat One mini v Británii, může za to Nokia

6

Za posledních několik měsíců se s patentovými spory ''roztrhl pytel'', kromě neustále upomínaného sporu mezi Applem a Samsungem se objevil problém mezi tehdejší špičkou v mobilním odvětí Nokií a tchajwanským výrobcem HTC. Nokia totiž ve Velké Británii žaluje HTC za porušení několika patentů. A jaký je výsledek?

Nepřehlédněte:

Patentové války a spory o porušení práv z ochranných známek neznají konce, mezi ten nejznámější v současné době patří spor mezi Applem a Samsungem, ani ostatní výrobci však v ničem nezaostávají. Dnes se podíváme na patentový spor mezi HTC a Nokií. Právě ta žaluje ve Velké Británii tchajwanského výrobce mobilních telefonů za porušení několika patentů. A výsledek HTC rozhodně nepotěší.

Nokia versus HTC

Nokia žalovala HTC za porušování patentů týkajících se použitých mikročipů v modelech HTC One, HTC One Mini a HTC One Max. Výsledek je takový, že HTC má zakázáno prodávat svůj model One mini na území Velké Británii. Modelů One a One Max se tento zákaz zatím netýká. Zákaz se momentálně týká pouze Velké Británie, není však vyloučeno, že se během následujících měsíců situace nezmění.

Zdroje: thenextweb.com, pocket-lint.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
blue.sun
Nemůže za to Nokia, může za to HTC, které bez povolení Nokie použilo jí chráněný čip.
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Naposledy upraveno: 4. 12. 2013 11:40
V tomto prípade sa aspoň jedná o skutočné technológie, ktoré Nokia vyvíjala a nie len o omalovánky a tvary ako tomu bolo v jednom nemenovanom žabomyšom spore :)
Michal
Zajimave je ze si ho stale ve Velke Britanii muzu koupit tak nevim jaky zakaz?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze