HTC opět v problémech, hrozí mu celkový zákaz prodeje v Německu

36

Tchajwanská společnost HTC nemá v poslední době na růžích ustláno. Hlavním protivníkem je opět Nokia, která v německém Mnichově získala důležité soudní rozhodnutí, které zakazuje prodej všech androidích telefonů HTC na území celého Německa. V hlavní roli je opět zneužití důležitého patentu ze strany HTC.

HTC musí řešit další problémy a hlavním rivalem je opět Nokia. Té se nyní podařilo dosáhnout vydání předběžného opatření v Německu obsahující zákaz prodeje zařízení značky HTC s Androidem ve všech spolkových zemích. Za vším stojí porušení klíčového patentu (EP 1 246 071) ze strany HTC a Nokia je nyní oprávněná využít zakázu prodeje všech androidích telefonů HTC na území celého Německa. Soudní rozhodnutí navazuje na nedávno vydaný obdobný zákaz prodeje ve Velké Británii.

TIP: HTC nemůže prodávat One mini v Británii, může za to Nokia

Patent Nokie je založen na rozpoznání ovladače počítačem po připojení telefonu pomocí USB. Tento patent ''využívají'' všechna HTC zařízení s operačním systémem Androidem, což je problém. HTC nemá času nazbyt a musí rychle jednat. Nejvýhodnější by pro HTC bylo samozřejmě zřeknutí se této funkce, celoplošný zákaz na území Německa by totiž byl dalším pomyslným hřebíčkem do rakve společnosti HTC. Druhou možností by byla případná dohoda HTC a Nokie a s tím související finanční vyrovnání.

Tentokrát musí HTC reagovat okamžitě

Další zajímavostí je fakt, že se Nokia soudí ''pouze'' se společností HTC, jelikož tento patent využívá naprostá většina telefonů s operačním systémem Android. Současné německé soudní rozhodnutí není rozhodnutím ve věci samé, ale pouze předběžným opatřením, které nijak nepředesílá finální rozhodnutí soudu po provedení všech důkazů. Je tak možné, že v Německu Nokia nemusí soudní spor nakonec vyhrát.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
WTF
JAk tu nadavate na nokiu. Vam by sa určite lubilo, keby niečo vymyslite, niekto to ukradne, začne predavať a vy z toho mate hovno. Vaša logika je fakt skvela
Petr Kellner
Petr Kellner
"Další zajímavostí je fakt, že se Nokia soudí ''pouze'' se společností HTC, jelikož tento patent využívá naprostá většina telefonů s operačním systémem Android." No jo co dodat Nokia se snaží zbavit nejmenšího šlánku na trhu (nebo snad jediného rivala na poli WP?) :D
Morize
To je od Nokie pěkně podlý. Jak jí má potom člověk přát, aby se zvedla, aby byl trh pestrej a nasycenej, když samotná Nokia podniká odporný kroky aby zlikvidovala konkurenci.
Meta
to, že sa sůdí nokia enem s htc znaméná, že ostatní výrobci mt s androidem jí za petent platijů, jediné htc neplatilo, šak najvěčí zisky nemá nokia z dlaždic ale z androida za patenty keré vlastní, je to nekolik miliard dolarů ročně, Meta

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze