Patentová dohoda mezi Vivem a Nokií je realitou. Dorazí více modelů?

Patentová dohoda mezi Vivem a Nokií je realitou. Dorazí více modelů?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Dohoda se týká patentů v oblasti 5G a dalších mobilních sítí
  • Vivo se bude moci vrátit na další evropské trhy

Další patentový spor dospěl ke zdárnému konci, čínské Vivo tak následuje cestu Oppa, která se s finskou Nokií, tou, která pracuje na síťových řešeních, dohodlo na vyřešení letitých sporů ohledně používání patentů spojených s mobilními sítěmi, primárně 5G. Ty patří Nokii, Vivo je ve svých zařízeních využívalo, ovšem bez patřičných dohod.

Vivo tak dnes oznámilo, že došlo k podepsání globální křížové licenční s Nokií, která se týká využívání patentů v oblasti 5G a dalších mobilních sítí. Díky této dohodě dojde k definitivnímu vyřešení různých soudních sporů, které Vivo s Nokií vedlo v různých státech po celém světě. Jde například o Německo, kde od loňska nemohlo prodávat své produkty, což platí až doposud. Je nasnadě, že se na velký německý trh bude chtít Vivo v dohledné době vrátit. Celkově se Vivu evropský trh více otevře, což může znamenat příchod více nových modelů v nejbližších měsících.

„Jsme rádi, že jsme dosáhli globální křížové licenční dohody se společností Nokia. Podepsání dohody odráží vzájemné uznávání a respektování patentů toho druhého, což je pozitivní podporou v rámci vývoje daných technologií,“ uvedl Xianwen Xu, generální ředitel oddělení právních záležitostí Vivo. Dohodu kladně zhodnotila i zástupkyně Nokie, Jenni Lukander, prezidentka Nokia Technologies. Ocenila dosažení dohody a vzájemného respektu k duševnímu vlastnictví.

tisková zpráva, ,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze