Vivo se stahuje z německého trhu. Důvodem jsou spory s Nokií

4
Vivo se stahuje z německého trhu. Důvodem jsou spory s Nokií
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Prodeje v ostatních evropských zemích tímto krokem nejsou ovlivněny
  • Vivo ujistilo německé zákazníky o dále trvající softwarové podpoře i záručním servisu

Již dříve jsme vás informovali o problémech telefonních značek spadajících pod skupinu BBK na německém trhu. Nedávno se tak kvůli patentovému sporu s Nokií muselo z Německa stáhnout Oppo, OnePlus a nyní i Vivo, jak upozornil winfuture.de.

Důvodem bylo konkrétně porušení patentů společnosti Nokia v oblasti bezdrátového (internetového) připojení. Vivo tak mělo údajně možnost zaplatit Nokii licenční poplatky, respektive ukončit prodeje svých zařízení, přičemž se rozhodlo pro druhou možnost. Rozhodnutí německého soudu v této věci však nemá vliv na prodeje smartphonů Vivo na ostatních trzích, němečtí zákazníci si je tak mohou pořídit například v České republice nebo v některé z okolních zemí. Stejně tak Vivo ujistilo německé zákazníky, že na softwarové podpoře či záruce se s ukončením prodejů nic nemění.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
V tomto případě je otázka licence firmy Nokia sporná, otázka také je jakým právním dokumentem byla oprávněnost rozhodnutí soudu podpořena. Nikdy jsem nevěřil na zcela nezávislé rozhodnutí soudních orgánů, protože vytvoření právních dokumentů a zákonů je vždy spojeno s dobou a ideologií daného období. Existuje mnoho příkladů, kdy rozhodnutí soudu nižší instance bylo zrušeno rozhodnutím jiné instance a to i v jedné zemi, natož pokud se jedná o rozhodnutí v různých státech světa, kde legislativa vždy souvisí se stavem v tom kterém státě. Bohužel v tomto rozděleném světě se může spustit lavina podobných případů, samozřejmě ke škodě spotřebitelů.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
No mají čas to napravit..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze