Microsoft představil Lumie 950, 950 XL a 550: sledujte on-line

Dnes v podvečer proběhne klíčová tisková konference, která je již dlouho očekávána. Dojde totiž k představení operačního systému Windows 10 Mobile. Kromě toho se však můžeme těšit na nové špičkově vybavené Lumie, nový náramek Microsoft Band, tablety Surface a ve hře je ještě několik dalších zařízeních. Celé dění můžete společně s námi sledovat on-line.

Satya Nadella

Na co se můžeme těšit?

Windows 10 Mobile

Nepůjde o nic nečekaného, o novém systému se hovoří již takřka rok a navíc jej mnozí z vás v beta verzi několik měsíců testují. Dnes však pravděpodobně konečně dojde k finálnímu představení. Pravděpodobně se dočkáme dalších informací o nových funkcích, a také konkrétního data vydání a plánu updatů současných zařízení.

Windows 10 Mobile

Nové Lumie

Nový systém Microsoft samozřejmě nebude prezentovat na starém hardwaru. Proto je takřka jistotou, že dojde k představení nových Lumií, a to rovnou vlajkových lodí, které Microsoft ve svém portfólio potřebuje jako sůl. Premiéru tak pravděpodobně zažijí modely Lumia 950 a Lumia 950 XL. První jmenovaná nabídne 5,2palcový displej, druhá 5,7palcový, přičemž rozlišení bude vždy WQHD. Výkon zajistí Snapdragon 808, respektive Snapdragon 810 u větší varianty. Samozřejmostí má být bezdrátové nabíjení a očekává se i nasazení nového USB-C konektoru.

Lumia 950 a Lumia 950 XL

Kromě špičkových modelů by se představení měla dočkat i mnohem dostupnější Lumia 550. Ta má disponovat 4,7palcovým HD displejem, 5megapixelovým fotoaparátem nebo procesorem Snapdragon 210 a podporou LTE. I tato novinka samozřejmě nabídne Windows 10 Mobile.

Microsoft Lumia 550
Lumia 550

Nový Surface

Představit by se mohl také nový tablet Microsoft Surface 4, který by se mohl ukázat ve třech velikostech. Největší má mít 14palcový displej, střední 12palcový a nejmenší pak 8palcový displej. O pohon se postarají procesory Intel Core M a až 16GB RAM.

Microsoft Surface 3
Současná třetí generace tabletu Surface

Nový náramek Band

Aby byl příval novinek kompletní, má mít Microsoft v rukávu novinku z řad nositelné elektroniky. Jistě si vybavíte nadějný náramek Microsoft Band, který jsme pro vás i testovali. Právě ten by se dnes mohl dočkat svého nástupce. Band 2 by mohl nabídnout nově například zakřivený displej.

Možná podoba Microsoft Band 2

(Nejen) novinky kolem Windows 10

Microsoft pravděpodobně odhalí i nový update pro Windows 10, který přinese některé nové funkce a vylepšení, jako například integraci Skypu přímo do systému. Možná se dočkáme také nových informací kolem nadějných HoloLens a i tak výčet novinek zřejmě stále nebude konečný.

Diskuze ke článku
VVstormU
Skade máte rumor O 3 veľkostiach Surface pro 4? V každom článku som videl len 12 A 14" verzie. A tak isto procesor by mal byť buď Intel Core M alebo nové skylake i3 i5 i7 nie len M kove. Naviac 16 GB Rám by mala mať len 14" verzia.
Lukes
Na te klasicke 950ce jsou doslova mega velke ramecky (po vsech stranach displeje), ze by si tam clovek mohl nalepit ozdobne samolepky! :-( Na XLku je to trosku lepsi, avsak zase displej je az moc velky. Ach jo...... :-(
Honza
Už se těším na tu komedii. Jak ze sebe klasicky budou dělat něco na co absolutně nemaj. Bude zábava, smích a údiv nad jejich dlaždicovými egy.
jarda
No, jestli ukazou to co jiz zname z uniku, tak toho moc neukazi. Meli by zapracovat hlavne na telefonech. Chybi cela rada. Ta soucasna vysla pred rokem a pul.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze