Microsoft Band 2 se blíží, bude mnohem hezčí

3

Internetem pomalu začínají kolovat obrázky druhé generace fitness náramku od Microsoftu, který ponese logické označení Band 2. Podle snímků nabídne nová verze hezčí design a zakřivený displej. Představení bychom se měli dočkat již 6. října, po funkční stránce je však novinka stále zahalena rouškou tajemství.

Microsoft Band 2

Microsoft Band je klasickým fitness náramkem, který neklade velký důraz na design, ale spíše na praktičnost. Komunikace se spárovaným smartphonem probíhá skrze Bluetooth, zajímavý je také displej s rozlišením 310 × 102 pixelů, který je dobře čitelný i na přímém slunci. Náramek disponuje senzorem pro měření tepu i GPS.

Microsoft Band 2

Nástupce s označením Microsoft Band 2 by měl podle prvních snímků nabídnout především povedenější design, který lépe zapadá do současných trendů fitness náramků. Zachována zůstala jak konstrukce, tak koncept rozvržení, kdy na šířku orientovaný displej nalezneme na spodní straně náramku pro snadnější čtení. Novinkou však má být zakřivení displeje tak, díky čemuž bude náramek lépe kopírovat tvar ruky a zlepší se tak ergonomie, která je u současné generace horší. Ohledně nových funkcích toho příliš nevíme, diskutuje se však o měření nadmořské výšky díky vestavěnému barometru. Zachována zůstane také kompatibilita s Windows Phone, Androidem a iOS. Stejně tak zůstane i monitoring spánkové aktivity a dalších fitness disciplín.

Další informace se dozvíme na plánované akci 6. října.

Technické parametry Microsoft Band

Kompletní specifikace
Konstrukce33 × 11 × ? mm, ? g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ne, zapínání: přezka
DisplejTFT TN, 1,4" (320 × 106 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS, Windows Phone
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ?
Akumulátor200 mAh, nabíjení: ?
Dostupnost, 5 500 Kč

Zdroje: phonearena.com, microsoftinsider.es

Diskuze ke článku
Vojta
Tak jsem na to zvedavy, mam Band "1" v akci za 170 $ a jsem spokojenej. Ze zacatku jsem bojoval s ergonomii, ale zvykl si po case. Uvidime co prinese druha verze.
pikolo
Jak tak koukám - http://chytrehodinky.net - tak s těmi chytrými hodinkami se teď nějak roztrh pytel.
mato
Je to strašne mohutné.
Oproti iným náramkom mi to pripomína situáciu Xbox vs Playstation. ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze