Microsoft představuje novinky kolem Windows 10: sledujte on-line

Microsoft dnes večer pořádá velkou tiskovou konferenci, na které plánuje odtajnit další informace ohledně chystaného systému Windows 10. Hlavním tématem by měla být mobilní verze tohoto systému, na kterou všichni netrpělivě čekají. Řeč však jistě bude například o novém prohlížeči či datu vydání.

Windows 10

Prvně se Windows 10 ukázaly již loni v září, kdy Microsoft ukázal ranou fázi jejich vývoje a nastínil, jakým směrem se bude ubírat. Jelikož bylo záhy vydáno Technical Preview, mohli jsme si jej rovnou vyzkoušet. Dozvěděli jsme se, že systému bude společný pro počítače, tablety i telefony a posléze i důležitou informaci o tom, že aktualizaci dostanou všechny Lumie s Windows Phone 8.1. Dnes by tak měl Microsoft již ukázat, jak bude prostředí na telefonech vypadat. Neočekává se představení nových modelů, jako spíše samotné podoby a funkcí nových Windows Phone 10. Název samotný je také zahalen otazníky. Spekuluje se třeba o Windows Mobile 10, případně o jednotném Windows 10.

Windows 10

Kromě mobilní varianty systému bychom se měli dočkat také dalších informací o novém systému jako celku. Poslední dobou se hodně mluví o nasazení nového prohlížeče Spartan. Řeč se během tiskovky jistě stočí také na hlasovou asistentku Cortana. V neposlední řadě by Microsoft již také mohl říci takřka přesné datum vydání Windows 10. Prozatím totiž víme jen to, že by k tomu mělo dojít koncem léta či začátkem podzimu.

Tisková konference Microsoftu začíná v 18:00 středoevropského času a níže můžete sledovat živý stream celé akce, případně se spolehnout na náš textový přepis, který pro vás připravujeme.

Diskuze ke článku
Rudolf
Mohli by predstaviť aj nový mobil. Nejaký high end.
Rudolf
Ako ich poznám, tak keď tam budú mať nový mobil, tak to bude zas nejaká ďalšia super low Lumia 325. Sú toho schopní.
Jan Vidim
Jan Vidim
Odkaz na stream?
an
A niektori ludia sa stale cuduju spojeniu telefonov, tabletov a pc.
Akoby to nebola rovnaka rodina ktoru by mohol zastresovat jeden windows.

Pisem cestou vo vlaku na telefone, tablete mail. Pridem domov, sadnem za pc, mam pred sebou to iste ako ked som uspal telefon ked som vystupil z vlaku a kracal domov.
Telefon by sa napozadi synchronizoval cez domacu wifi.

Ja tomu fandim. nehovorim ze nasilu tlacit celoobrazovkove metro na desktop. ale rozhodne by potesil akysi panel ktory by spajal rovnake funkcie. a ze ich je hodne.

To ze si na telefone nainstalujem translator predsa neznamena ze za pc ho uz nepotrebujem. Pocasie a tony dalsich..

Jednoducho by sa vytvorili dve sekcie windows.
Jedna spolocna pre vsetky zariadenia

Druha desktopova alebo tabletova.
A neprekryvali by jedna druhu aleby sa doplnali

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze