Windows Phone 10 zřejmě nebude, jen Windows 10 i pro telefony

35

Microsoft pilně připravuje svůj zcela nový operační systém Windows 10, který již loni na podzim odtajnil. Nyní se hlavní zájem stočil na mobilní telefony, které dostanou totožný systém, avšak spekulovalo se o názvu. Nyní se Microsoft podřekl, že patrně využije jednotný název napříč zařízeními.

Mobilní telefony s operačním systémem od Microsoftu byly vždy označovány přídomkem, který dával jasně najevo, že jde o variantu pro telefon. Před lety šlo o Windows Mobile a aktuálně ještě platí, že mobilní varianta má tvar Windows Phone. S příchodem Windows 10, které Microsoft představil na podzim, a především s potvrzením, že všechny Lumie dostanou nový systém, se spekulovalo, jaký název Microsoft použije.

Windows 10

Ve hře byla varianta Windows Phone 10 či Windows Mobile 10. Nakonec však zřejmě zvítězí nejjednodušší možnost, kterou je prosté a zejména jednotné označení Windows 10. Poukazuje na to fakt, že u nové Lumie 532 se objevila informace Windows 10 Ready (připraveno pro Windows 10). Microsoft sice informaci brzy stáhl, nicméně je zřejmé, že o názvu je rozhodnuto.

Informace se opravdu nacházela na stránkách Microsoftu

Vše bychom se měli dozvědět již zítra večer, kdy proběhne tisková konference Microsoftu, na které s velkou pravděpodobností bude řeč právě o mobilní variantě Windows 10.

Zdroje: nokiapoweruser.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Rendy
At se to jmenuje jak chce, každopádně se nato se svou 930 uz dost tesim ...
Dominik
You don't say :o :o :o
pat
tak ak to bude jedno metro napriec platformami.

bolo by to ok, ak by to bolo synchronizovane. Lognem sa so svojim uctom na novy tablet, dlazdice sa mi zoradia ako na telefone. Aplikacie vsetko by bolo synchronizovane, aj na hybridnom notebooku alebo pc.

len viac by ma zaujimali tie zmeny ktorymi si w10 na telefonoch prejde.
Ja by som bol rad ak by posunuli skor dizajn do ineho levelu. Po funkcnej stranke je wp8.1 uplne v pohode, nic zasadne nechyba. Chcelo by to zamakat na dizajne.. Ale asi sa nedockam :D
Krtek
To jsem rád že redaktoři zjistili to, co už víme dobrý půlrok -_-

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze