Microsoft aktualizuje Mapy, loučíme se s HERE

68

Dny šikovných mapových podkladů HERE pro Windows 10 jsou sečteny. V této souvislosti Microsoft vydal nejen velkou aktualizaci vlastních map, ale přidává také možnost synchronizace vašich dat z původní aplikace.

Windows Mapy

Mapová aplikace HERE patřila původně finské Nokii a byla neodmyslitelně spjata s každou Lumií. Po prodeji HERE německým společnostem však došlo ke změnám a ty vyústily v konec této mapové aplikace pro operační systém Windows 10 (Mobile). Microsoft proto intenzivně pracuje na zlepšení svých vlastních Windows Map a aktuálně tak vydal poměrně velkou aktualizaci.

Windows Mapy

Zlepšení se dotklo klasické navigace, která je přehlednější ve všech režimech a snadnější na ovládání pouze jednou rukou. Praktická novinka se týká také navigace v městské hromadné dopravě. Pakliže je dané město na seznamu podporovaných, aplikace vás sama automaticky upozorní ve chvíli, kdy máte vystoupit z dopravního prostředku. Vylepšením prošlo také vyhledávání. Můžete si například vyhledat restauraci a podrobnosti k ní, případně následně začít vyhledávat další stravovací podnik, a to aniž by došlo ke ztrátě původního hledání. Pokrok zaznamenáte také při práci offline, kdy si lze nově uložit vaše oblíbené body. Aplikace bude spolupracovat také s Cortanou, která například z vašeho plánování vytuší, že se chystáte cestovat a doporučí vám stáhnout si mapu dané lokace předem, aby byla později přístupná offline.

TIP! Redmondský gigant se chlubí: Microsoft Edge je nenáročný na výdrž

Import oblíbených bodů z aplikace HERE

Nakonec zbývá to nejdůležitější, čímž je možnost importovat si až 300 oblíbených bodů z aplikace HERE do Windows Map. Zbývá doplnit, že veškerá aplikace spadající pod HERE přestanou být po 30. červnu 2016 na systémech Windows 10 (Mobile) funkční. Tak trochu štěstí mají jen majitelé zařízení s Windows Phone 8.1, kterým budou aplikace HERE nadále fungovat, avšak již nikdy neobdrží žádnou aktualizaci.

Stáhnout Windows Mapy

Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: engadget.com, blogs.windows.com

Diskuze ke článku
AngelDied
Už ted jsou mapy lepsi nez HERE jen se mi stale nedaří synchronizovat oblibene body.... Pry jich je moooc :/
ANO
Chtelo by to citylens. Jinak pochybuju, ze prestanou fungovat samy od sebe, podle me jen nepujdou nainstalovat. Jinak co jsem se dival, tak uz stara verze byla v mnoha ohledech lepsi nez here mapy ..... ono ty here mapy nebyla nikdy zadna velka hitparada, akorat to bylo pekne prehledne a hlavne zadarmo. Od doby, co se zacalo vyjevovat spousta jinych mapovych aplikaci a zacali to preprasovat i na android a nakonec i tam zdarma, to ztratilo ten punc. Kazdopadne ty mapy jsou stale HERE podklady, akorat je mozne, ze tam microsoft prida i sve vlastni mapove podklady a POI z bingu, takze jenom dobre. V HERE chybi prakticky vsechny POIka .... a navic jsou mapy rychlejsi nez HERE (aspon mi se teda nacita okamzite).
Jab
Slibovali here mapy doživotně (a najednou mi přestanou chodit aktualizace). Slibovali aj windows 10 na de facto všechny WP telefony a nakonec se dostanou jen na pár. Díky moc a další Lumii už nechci. Po 925 přijde Android. Pravděpodobně Huawei či sesterský Honor.
Kubo Slav
Kubo Slav
používal som ich na WP8.1, lebo nič lepšie tam nebolo..ale už v tej dobe boli lepšie aplikácie na Androide a iOS, tak prečo by som mal používať staré, prípadne nedorobené aplikácie na nedorobenom systéme, keď tu máme lepšie platformy a kvalitnejšie aplikácie, ktoré si zaslúžia šancu používať ich

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze