Podívejte se na nový Start a Cortanu ve Windows 10

3

Microsoft včera poodhalil své budoucí Windows 10, které sjednotí prostředí na počítačích, tabletech i chytrých telefonech. Ukázáno bylo několik novinek, ale například hlasová asistentka Cortana nikoliv. Přesto se ve Windows 10 samozřejmě objeví.

Hlasová asistentka Cortana v nových Windows 10 samozřejmě nemůže chybět. Dostanete se k ní snadno přes nové tlačítko na spodní liště. To bude primárně sloužit k vyhledávání, jak můžete vidět na přiloženém obrázku. Ten je mimochodem pouze ilustrační, oficiální podobu Microsoft neukázal. Po otevření okna s vyhledáváním se bude Cortana nacházet v samotné horní části. Stejně jako na telefonech s Windows Phone 8.1 bude možné Cortanu požádat o hledání vámi požadovaného obsahu v rámci počítače či také na internetu. Stejně tak by vám Cortana měla připomenout důležité události.

TIP! Windows 10 oficiálně: dorazí příští rok s velkými změnami

Microsoft také již vydal oficiální video, která zobrazuje novou nabídku Start a rovněž ukazuje snadný přechod z prostředí pro stolní počítač či notebook do prostředí pro tablet. Všimnout si můžeme například tlačítka zpět ve verzi pro tablet, které se nachází na liště hned vedle navrátivšího tlačítka Start.

Zdroje: theverge.com, youtube.com

Diskuze ke článku
Andrej Michalek
Dobrý Deň. Neviete kedy bude dostupný na stiahnutie? Na stránkach píšu "čoskoro"...
Aljoša
To mi chcete říct, že ta spodní lišta tam bude permanentně? Sleduju, že spousta lidí tuhle proměnu kvituje s povděkem, ale já si tím nejsem úplně jistý. Funguju na bezdotykovém zařízení s Win 8.1 naprosto bez problémů, ale chápu, že Microsoft musel ustoupit konzervativní většině, která se trucovitě odmítla naučit nový systém ovládání. Nedá se hold nic dělat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze