Windows 10 Anniversary Update, aneb Cortana je všude

8

Dnes Microsoft na akci BUILD 2016 představil řadu novinek a s nimi i update operačního systému Windows 10, který chystá na léto tohoto roku. Update se týká jak desktopových Windows, tak i těch mobilních, dále se nezapomnělo ani na Xbox, HoloLens a IoT.

Na vývojářské konferenci Microsoftu, která se konala dnes v San Franciscu, Microsoft odhalil mnoho novinek a jednou z nich je i připravovaný update Windows 10. Microsoft si připravil řadu vylepšení.

V čele stojí funkce Windows Ink, která umožňuje psát na dotykovém panelu s digitizérem podobně jako na papíře. Můžete tak vytvářet lístky s poznámkami, kreslit či své poznámky sdílet s ostatními. Windows Ink bude integrován také do aplikací, jako jsou Mapy, webový prohlížeč Microsoft Edge a samozřejmě Office. Novinka bude pochopitelně poskytnuta vývojářům, takže tato funkčnost by se měla posléze objevit ve více aplikacích.

Cortana

TIP: Jak se Microsoftu nepovedl Windows 10 November Update

Další novinkou jsou nové možnosti hlasové asistentky Cortany, která bude nově k dispozici i na uzamčené obrazovce, aby bylo možné zadávat běžné úkony bez potřeby odemknout samotný počítač. Cortana se také naučila plnit úkoly, které můžete zadávat přes váš mobilní telefon. To se týká například psaní textových zpráv z PC. Cortana se navíc naučila 13 novým jazykům, ale čeština stále chybí. Pro české hráče bohužel nedocenitelná novinka pak přichází na Xbox One, který s letním updatem dostává také Cortanu. Nesmíme zapomínat také na integraci Cortany do Skypu. Ta se na základě textu odvozuje vaše další potřeby, jako například záznamy v kalendáři, uskutečnění výletů, pracovních schůzek a podobně.

Windows 10 Anniversary Update

TIP: Windows 10 Mobile přichází, dostanete aktualizaci?

Z inovací to samozřejmě není vše, ale pouhý výčet těch nejdůležitějších novinek, které si na nás Microsoft připravil. Celkem se jedná o tisíc inovací, které se na letní update chystají. Pokud chcete vyzkoušet novinky pro mobilní zařízení co nejdříve, pak můžete vstoupit do programu Windows Insider. Již od dnešního dne mají vývojář přístup k SDK Preview.

Zdroje: mspoweruser.com, nokiapoweruser.com, mspoweruser.com

Diskuze ke článku
ANO
"aneb Cortana je vsude" jsem cekal, ze ti curaci konecne povoli pouzivani cortany (klidne bez hlasoveho rozhrani) i na systemech s jinym locale!!! Jak je mozne, ze treba ve W10 potrebuju nastavit anglictinu, aby se mi zobrazovaly SMSky z mobilu???!??!?!??!??!?!?! Nebo na mobilu quiet hours jenom s coratnou, takze jenom v anglictine .... jsem myslel ze vyhodili aspon tohle stupidni omezeni, tak asi ne no ....
ANO
1:04 je telefon .... zeby konecne surface a x86?:)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze