Huawei je při chuti: letos chce prodat 80 miliónů telefonů

6

Čínský Huawei patří mezi největší světové výrobci a tuto nálepku by si rád ponechal i nadále. Aktuální prodejní výsledky tomu navíc nasvědčují. Za prvních šest měsíců v roce 2014 dodalo o 62 % více telefonů než za stejné období v loňském roce.

Huawei logo (správné!)

Polovina roku 2014 je za námi a během této doby Huawei dodalo 34,27 miliónů telefonů, což představuje meziroční nárůst o 62 %. Druhé čtvrtletí se navíc podílelo 21 milióny kusů a prodeje tedy stoupají. To dokazuje opět meziroční srovnání, které v případě druhého kvartálu dosáhlo nárůstu o 85 %. Výrobce si vytyčil cíl dodat v letošním roce 80 miliónů telefonů a po půl roce má tedy splněno ze 43 %.

Čtěte: Huawei se daří: prodal už milión kusů Ascendu P7

Huawei se daří především na rozvojových trzích. Například v Latinské Americe výrobce zaznamenal během druhého čtvrtletí meziroční zvýšení dodávek o 275 %, v Africe a Středním Východě dokonce o 550 %. Nutné je dodat, že Huawei prodává již prakticky jen smartphony, které tvoří 97 % všech prodaných telefonů. V letošním roce navíc očekává, že 20 % prodejů budou tvořit modely nejvyšších tříd. Loni to bylo pouze 16 %.

Pokud Huawei vše vyjde, bezpochyby si udrží status třetího největšího výrobce telefonů na světě, který mu s podílem 4,7 % patří po prvním čtvrtletí 2014. Druhý Apple drží 15,2% podíl a první Samsung 30,8% podíl.

Zdroje: phonearena.com, reuters.com

Diskuze ke článku
n7610
Držím jim palce :-)
joyster
len tak ďaľej huawei , som zvedavý na rok 2015 a na p8
Redmarx
Ja byuch si od nich klidne telefon koupil, jen kdyby mi ho vyrobili, ale bohuzel nic a nechytam se ani u zadneho dalsiho vyrobce.
Pozaduji: 4,5 az 4,8", 1280x720, LTE a SD slot. Chci opravdu tak moc?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze