Velký a špičkový: první dojmy z Huawei Ascend Mate 7 (video)

16

Huawei přináší stále dokonalejší mobily, které mají prémiový vzhled i funkce. Důkazem je právě Ascend Mate 7, 6palcový tabletofon, který je zároveň nejvybavenějším modelem značky. Nechybí kovové tělo nebo čtečka otisků prstů. Jaké jsou naše první dojmy, se dozvíte v našem článku s videopohledem.

Mate 7 navazuje na předchozí Mate a Huawei neponechalo nic náhodě. Na tiskové konferenci svou novinku sebevědomě srovnávalo s řadou Note od Samsungu a má proč. Do telefonu napěchovalo co mohlo a záležet si dalo i na vzhledu. Novinka tak nabídne elegantní a jen 7,9mm tenké kovové tělo, které bude dostupné v několika barvách. Na první pohled zaujmou velmi tenké rámečky, Huawei se opravdu povedlo zužitkovat 83% přední strany jen pro displej.

TIP: přečtěte si kompletní preview nového Huawei Ascend Mate 7 a Ascend G7

Huawei Ascend Mate 7

I přes 6palcovou úhlopříčku displeje je tak telefon „relativně kompaktní“ a padne překvapivě dobře do ruky, a to díky ergonomicky tvarovaným zádům, která jsou mírně zaoblená, stejně tak jsou vhodně zkosené i hrany boků. Samotný displej je špičkový, na 6palcích operuje jemné FullHD rozlišení, dobré jsou pozorovací úhly i podání barev, zde není co vytknout.

K elegantnímu designu a povedenému displeji přidává Huawei i čtečku otisků prstů, která dokáže nasnímat a zašifrovaně do speciální části čipsetu uložit až 5 různých otisků. Pomocí ní můžete rovněž velmi rychle odemknout displej. Na rozdíl od jiných výrobců stačí na čtečku zamknutého telefonu položit prst a dojde hned k odemčení, bez nutnosti cokoliv znovu nebo předtím stisknout. Čtečka poslouží i jako spoušť fotoaparátu při focení selfie. To jsme vyzkoušeli a funguje to překvapivě intuitivně, ukazováček totiž máte při focení umístěn přesně v místech, kde se čtečka nachází. A co je nejlepší, rozpoznání by mělo proběhnout i když máte vlhké prsty.

Huawei Ascend Mate 7 – první dojmy z IFA 2014

Huawei zapracovalo také na specifikacích, jejichž kompletní výčet najdete na konci článku v tabulce nebo v našem katalogu. Nechybí LTE, dokonce Cat. 6, NFC a mnoho dalšího. Telefon má dva sloty pro SIM karty, oba podporují LTE. Druhý slot pro SIM lze ale místo pro SIM použít pro microSD kartu a rozšířit tak vnitřní paměť. Telefon pohání tovární procesor Kirin s architekturou 4+4+1, celkově má tedy 8 jader a jedno pomocné. Velkým lákadlem bude obrovská 4100mAh baterie, která by měla telefon udržet při životě dva dny náročného používání.

Stříbrno černá barevná varianta

Novinkou je také zcela nové prostředí Emotion UI 3.0, nyní zkráceně pouze EMUI 3.0. Vše je, trochu po vzoru iOS 7, jednodušší. Grafika je čistá, jasná, bez zbytečných kudrlinek a celým prostředím se prolínají jednoduché kružnice, linky a tečky. Zde je nutno přiznat, že se to designérům skutečně povedlo, vše je velmi elegantní. Ostatně podívejte se na video. Potěší i přizpůsobení velkému displeji. Stačí telefon při psaní naklopit a klávesnice hned sjede k vašemu palci, aby bylo psaní snadnější. Stejně tak si můžete vertikálním naklopením přisunout ke spodní straně různé kontextové nabídky.

Ascend Mate 7 je celkově velkým tebletofonem bez kompromisů, který se Huawei opravdu povedl. Je tenký, kovový, elegantní, výborně vybavený a cenovka není nastavena tak vysoko, jako u konkurence.

Srovnání velikosti s Lumií 1520 se stejně velkým displejem – je vidět, že Huawei je výrazně menší

V prodeji budou dvě verze, jedna základní s 2 GB RAM a 16GB vnitřní pamětí, vyšší pak dostane do vínku 3 GB RAM a 32GB vnitřní paměť. V České republice bude v prodeji základní verze, a to za 12 999 Kč. Do prodeje vstoupí v říjnu.

Bílá varianta

Technické parametry Huawei Ascend Mate 7

Kompletní specifikace
Konstrukce157 × 81 × 7,9 mm, 185 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT PLS, 6" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 28 FPS
ChipsetHuawei Kirin 925, CPU: 4×1,8 GHz + 4×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-T624
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor4 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:41 hodin
Dostupnostříjen 2014, 13 000 Kč
Diskuze ke článku
Jarda
Vypadá fakt super, podstatně lépe než Note 4, hlavně ty tenké rámečky. A cena také výrazně nižší...jen škoda, že nemá S Pen. Jinak mě nenapadá jiný důvod, proč si nekoupit raději Mate 7 než Note 4.
Konecne
Tak ten nema chybu:-D A ta cena JUPÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ:-)
Škoda
Jen škoda že u nás nebude ta verze s 32 gb
Honza
Pěkná kopírka HTC.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze