Huawei Ascend G7 naživo: první dojmy a video z IFA

2

Ascend G7 se sice označením tváří jako nástupce modelu Ascend G6, ale je to úplně jiná káva. Je kulatý, velký, nabídne 5,5palcový displej a výbava se také zlepšila. Jaké jsou naše první dojmy z novinky, která podporuje i LTE, se dozvíte v našem článku s fotogalerií a videopohledem.

Pamatujete na Ascend G6? Není to tak dávno, co byl představen, poprvé jsme jej vyzkoušeli koncem února v Barceloně. A přesně po půl roce tu máme nástupce, ale pouze označením. G7čka totiž míří někam jinam. Bude se jednat o dostupný tabletofon s 5,5palcovým displejem a s tenkou a hranatou stylovkou G6 s o palec menším displejem toho mnoho společného nemá.

Huawei Ascend G7

Kovový oblázek

Huawei, stejně jako u Ascendu Mate 7, vsadilo na kov. Z něj jsou vyrobena celá záda a boky. Na zadní straně jsou pouze plastové záslepky kryjící NFC nebo LTE antény. Celý telefon je také výrazně zaoblený, a to proto, aby padl lépe do ruky. Ascend G6 byl ale výrazně elegantnější, novinka i přes kovové tělo nevypadá tak dobře.

To však neznamená, že jsme se nedočkali kvalitního zpracování. Konstrukce je špičková a elegantní jsou všechny tři barevné varianty. Nejhezčí je stříbrná, na které nejvíce vynikne kov. Zlatá je rovněž elegantní, přitom nikoliv kýčovitá a černá verze je asi nejusedlejší, tmavě šedá záda mají ale hezký kovový vzhled.

Huawei Ascend G7 – první dojmy z IFA 2014

LTE a velká baterie

5,5palcový displej odesílá G7čku mezi velká zařízení. Protože má cenovku trochu níže, nemůžeme čekat ani nějak tenké rámečky a telefon je tak podobně velký, jako tabletofon Samsung Galaxy Note 3. Displej operuje s HD rozlišením, nicméně je kvalitní, má dobré pozorovací úhly a jasné barvy.

Huawei telefon překvapivě osadilo čipsetem od Qualcommu a jak můžete vidět z tabulky níže, výbava není vůbec špatná. Zaujme také přední kamerka s vysokým rozlišením a zadní fotoaparát od Sony s rozlišením 13 Mpx. I přes velmi tenké tělo Huawei nasazuje baterii s kapacitou 3 000 mAh, která by při dané specifikaci měla telefon udržet při životě hodně dlouho. Kompletní specifikace a podrobnější informace o telefonu naleznete v našem dřívějším preview.

Zlatá a šedá verze

Cena a dostupnost

Huawei Ascend G7 se bude nabízet ve třech barevných variantách – stříbrné, šedé a zlaté. Dostupnost na našem trhu je plánována na říjen a startovací cena bude činit 7 990 Kč.

Technické parametry Huawei Ascend G7

Kompletní specifikace
Konstrukce153,5 × 77,3 × 7,6 mm, 165 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 306
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:50 hodin
DostupnostQ4 2014, 7 989 Kč
Diskuze ke článku
pedes
Jedná se o povedený přístroj. Úhlopříčka ho posouvá mezi uživatele, kteří touží po větším telefonu. Dobrou informací je také větší kapacita baterie.
mascarpone1
Jsem zastance firmy Huawei, je to dobra značka a taky poměrně levna a kvalitni:)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze