Cortana správně předpověděla 15 ze 16 vyřazovacích zápasů MS

15

Při minulém Mistrovství světa ve fotbale v roce 2010 v Jižní Africe úspěšně předpovídala výsledky chobotnice Paul. Ta sice již v roce 2010 uhynula, ale letos jí v Brazílii úspěšně nahradil Microsoft se svou digitální asistentkou Cortana ve Windows Phone 8.1 a vyhledávači Bing. Kromě malého finále se ve vyřazovacích bojí Cortana trefila pokaždé.

„Věštecká koule“ ve skutečnosti není přitom o štěstí, ale jedná se o složitý model, který bere v potaz celou řadu faktorů, jako jsou předchozí vítězství a prohry v kvalifikaci a předchozích mezinárodních soutěžích.

Mistrovství světa ve fotbale 2014

Bral však v úvahu i výhodu domácího hřiště, což je mimo jiné důvod, proč v zápase o třetí místo preferovala Cortana Brazílii před Nizozemskem. Dalšími faktory však byly i takové parametry, jako je povrch, na kterém se hraje (hybridní tráva) nebo předpověď počasí. V úvahu však bylo bráno i to, jak sázkaři a sázkové kanceláře věřili jednotlivým týmům.

TIP: Cortana umí nově ovládat Skype ve Windows Phone 8.1

Hlavní výhodou tohoto modelu tak je, že nespoléhá pouze na jediný prvek, ale na celou řadu vzájemně propojených prvků. Navíc není statický, ale dynamicky a průběžně se zlepšuje. To ostatně ukazuje i rostoucí úspěšnost. Zatímco ještě ve skupinách měla Cortana úspěšnost pouze 60 procent, což je jen o něco víc než hodit si korunou, ve vyřazovacích bojích už měla až na zápas Brazílie vs. Nizozemsko pravdu ve všech zápasech, což je přibližně 94procentní úspěšnost.

Na chobotnici Paula, který měl úspěšnost 100 procent, to ještě není, ale Cortana má před sebou zářivou budoucnost. Uvidíme, při jaké příležitosti Microsoft tuto funkci opět nasadí.

Zdroje: blogs.windows.com, blogs.bing.com, wpcentral.com

Diskuze ke článku
Jakub Louthan (Firo)
Jakub Louthan (Firo)
Co na o asi řeknou jablíčkáři.
Hind
A bookmakeři nebudou mít co žrát :)
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
Kedy pride WP 8.1 aj na ostatne telefony mimo Nokii ?
pedro
Kašlu na Cortanu, chci věštící chobotnici.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze