Jak aktivovat Cortanu ve WP 8.1 i v České republice? (návod)

25

Jednou ze zásadních novinek ve Windows Phone 8.1, jehož developer preview uvolnil Microsoft dnes, je osobní asistentka Cortana. Tato funkce je nicméně zatím pouze v betaverzi a je dostupná pouze v angličtině a v USA. Pokud vám nicméně nevadí mít telefon s anglickým prostředím, můžete si Cortanu vyzkoušet už nyní a zde.

Přestože je Cortana určená pro USA, Microsoft ji striktně neomezuje pouze na území Spojených států. Je přítomna ve Windows Phone 8.1 jako takovém. Jen je v ostatních zemích skryta. K tomu, abyste jí mohli aktivovat, stačí pár minut a dva restarty. Spolu s Cortanou přitom zprovozníte i další novinky, které jsou s ní spojeny, jako jsou funkce Quiet Hours a Inner Circle, které jsou určené pro filtrování hovorů a notifikací.

Prvním krokem ke zprovoznění Cortany je změna jazyka na angličtinu (Spojené státy). Toho docílíte tak, že zvolíte Nastavení > Jazyk. Stisknete tlačítko přidat a vyberete v seznamu angličtina (Spojené státy). Ujistěte se, že je aktivní a telefon restartujte.

TIP: Windows Phone 8.1 oficiálně: hlasová asistentka a další novinky

V druhém kroku pak změňte teď již v Settings > region oblast, ve které se nacházíte na United States. Regionální formát nicméně můžete nechat český a Cortana bude fungovat i tak. Po restartu bude Cortana okamžitě dostupná jako samostatná aplikace, ale spustíte jí i krátkým stiskem lupy, která jinak spouští vyhledávač Bing.

Zdroje: wpcentral.com

Diskuze ke článku
Dan
HTC neuvolnilo ROM s US Angličtinou pre EU telefóny, takže majitelia HTC 8X majú smolu a Cortanu nekativujú. Plus upozorňujem, že ak si zmeníte region na iný, nebudete môcť nakupovať aplikácie cez platobnú kartu, pretože tá je viazaná na region, v ktorom ste ju priradili k účtu.
anonym
A co s tou zamykací obrazovkou a těma motivama, kde si je mužů stáhnou?
azzu
Taky se nic nezmenilo, musim mit 8.1 nebo ne
Marek
Cortana ja pekná, ale chlapci z Microsoftu zabudli dať do WP8.1 rádio!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze