Cortana umí nově ovládat Skype ve Windows Phone 8.1

4

Microsoft představil nový Skype 2.19 pro Windows Phone 8.1 a Windows Phone 8. Skype v aktualizované verzi potěší především majitele zařízeních s operačním systémem Windows Phone 8.1, kde najdete nově integrovanou hlasovou asistentku Cortanu. To ale není vše.

Po aktualizaci Skypu na verzi 2.19 si můžete i na svém Windows Phone 8.1 vyzkoušet jeho hlasové ovládání. Bez dotyku lze zahájit videohovor na Skype, jak je například ukázáno na videu níže.

TIP: Jak aktivovat Cortanu ve WP 8.1 i v České republice? (návod)

Nová verze Skypu následně rozšiřuje jazykovou podporu, a to ze současných 19 jazyků na 51. Microsoft také zareagoval na přání uživatelů Skypu a umožnil editaci naposledy poslané zprávy. Vylepšené jsou také notifikace, které vám dle stránek Skype umožní rychlejší návrat do konverzace. My jsme ale rozdíl nezaznamenali a Skype je nyní spíše nestabilnější a často po klepnutí na notifikace spadne. Skype 2.19 také zaznamenal mnohé vnitřní změny, kterých si na první pohled nevšimnete, odladěnost aplikace by však měla být výrazně lepší.

Stáhnout Skype

Google Play (zdarma) App Store

Zdroje: nokiapoweruser.com, thenextweb.com

Diskuze ke článku
Aljoša
Je pěkné, že vydávají aktualizace, ale já bych třeba ocenil, kdyby šlo nastavit tmavé pozadí nebo přetočení do landscape modu a taky bych ocenil, kdyby mi Skype nežral tolik baterku (mám Lumiu 920).
ales
Souhlasim, nejvic ta vydrz. Pritom by stacilo kdyby si skype neobsazoval vsechny cidla (proximity, mikrofon,...) To je to co na skype zere baterku nejvic.
Dan
Na začiatku toho videa (cca 00:03) sa objaví v ľavom dolnom rohu text: "Demo simulated. Cortana is coming to Windows 8.1 users in the coming months."
Michal W. Le
Michal W. Le
Nevím jestli to tam nebylo předtím, ale Cortana dokáže rozpoznat písničku :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze