Microsoft slibuje aktualizovat Cortanu dvakrát za měsíc

6

Jednou z hlavních novinek v novém Windows Phone 8.1 je hlasová asistentka Cortana, s níž se chce Microsoft nabídnout svým uživatelům to, co poskytuje Siri na zařízeních s iOS a Google Now na Androidu. Přestože je Cortana oficiálně dostupná pouze v USA, Microsoft to s ní myslí vážně, o čemž svědčí i plánované časté aktualizace.

Předtím než byla letos v dubnu Cortana oficiálně představena, měla již za sebou dva roky usilovné práce velkého týmu vědců a produktových manažerů. Práce na ní však nekončí a kromě toho, že by měla být v blízké budoucnosti rozšířena i do Velké Británie a Číny, by se podobně jako aplikace Xbox Music měla dočkat cyklu aktualizací dvakrát za měsíc. Prozradili to v rozhovoru pro Engadget členové týmu, který na Cortaně pracuje.

V naléhavých případech nicméně nejsou vyloučeny ani aktualizace mimo cyklu. Časté aktualizace mají přitom kromě nových funkcí a oprav chyb zajistit, že tlachání Cortany, tedy malé kousky konverzace, budou vždy aktuální a relevantní, odrážející významné kulturní dění.

TIP: Jak aktivovat Cortanu ve WP 8.1 i v České republice? (návod)

To je možné díky tomu, že aktualizace Cortany je možné provádět na serverové straně a stránky zobrazené v Cortaně jsou vytvořené v HTML, takže Cortana je nezávislá na aktualizacích operačního systému. Microsoft se v současnosti kromě regionalizace zaměřuje mimo jiné na to, aby nahradil počítačově generované hlasy, hlasem americké herečky Jen Taylor, která Cortanu namluvila již v herní sérii Halo.

Zdroje: engadget.com, wpcentral.com

Diskuze ke článku
user
Som zvädavy čo bude v dalsom update
pedro
Tlachani Cortany :-D Jasne. Vite neco o historii Siri? Vite, ze to byl puvodne nekolik let amerckou armadou dotovany pokus o UI? Ze tuto firmu pak jen odkoupil Apple a z UI udelal sekretarku? No a Cortana vs Google now? Nevim, ale fandim Cortane. Moc se tesim na tyhle UI za par let. Pokud vyhraje google mame tu opravdovy Skynet. Oujee.
Michal
Super :) K čemu je to vlastně dobrý ať si amíci aktualizujou klidně každý den, nějak nechápu proč by mě to mělo zajímat když pro nás bude Cortana nedostupná..... Až jí přeloží pak budu skákat radostí, ale takovýhle článek spíš nase.... víte co :)
Atlas
Cortanu v čestině bych uvítal ale momentálně kdyby byla v aktualizaci ve windows phone 8.1 tiché hodiny (quiet hours ). Když už aktualizace Windows Phone 8.1 včetne Cortany pak by to mohlo být světové bez amerického regionu aspoň to je můj osobní názor .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze