Android 4.4 KitKat: představujeme novinky v nové verzi na videu

Podrobně jsme vyzkoušeli nový Android 4.4 KitKat na novém Nexusu 5 a nyní vám přinášíme podrobné video-představení. Podíváme se na novinky v grafice i ovládání základních obrazovek i zamykací obrazovky, nové aplikace a aktualizace těch stávajících nebo nové API, které jsou zajímavé jak pro vývojáře, tak v konečném důsledku hlavně pro uživatele.

Nejnovější verze Androidu s originálním názvem 4.4 KitKat a souvisejícím, neméně zajímavým "čokoládovým" logem, byla představena minulý týden společně s novým referenčním smartphonem Google Nexus 5, který jsme vám v našich prvních dojmech už podrobně představili. Stejně tak jsme vám přinesli také článek s oficiálním seznamem nejdůležitějších změn v novém Androidu.

Android 4.4 KitKat na Google Nexus 5

Dnes se na ty nejvýznamnější změny a novinky podíváme na videu a zároveň vám ukážeme i ty méně známé nebo viditelné. Na první pohled se to nezdá, ale KitKat různých malých vylepšení, aplikací, udělátek a změn nabízí poměrně hodně. Ostatně, přesvědčte se sami.

Android 4.4 KitKat – představení novinek

Nejvýznamnější novinky a změny zmiňované ve videu

  • Nová grafika tlačítka hlavního menu a hlavního menu jako takového, ve kterém chybí widgety i odkaz na Google Play. Nová je též grafika a způsob přidávání widgetů. Nově je ve výchozím nastavení pouze jedna plocha.
  • Novinkou na zamykací obrazovce je zobrazení obrázku alba přehrávané skladby na celé ploše zamykací obrazovky a ve výchozím nastavení vypnutí widgetů na zamykací obrazovce. Pokud si je chcete přidat, musíte tuto možnost povolit nejdříve v menu.
  • Velké novinky se udály u Google Now, který lze vyvolat nejen gestem nahoru, ale také z domovské obrazovky gestem zleva směrem doprosřed displeje. Přibyly také nové karty a hlasová aktivace Google Now, která ale bude fungovat jen na novém Nexusu 5.
  • Přepracována byla telefonní aplikace, která na úvodní obrazovce rovnou nabízí nejpoužívanější kontakty a možnost vyhledávat v databázi společností. Pokud vám volá někdo z určité společnosti v databázi google, může se vám zobrazit název a logo společnosti a vy tak bez toho, abyste daný kontakt měli uložení víte, kdo a odkud vám volá.
  • Hangouts jsou nově výchozí aplikací jak pro chat, tak pro SMS. Bohužel ale SMS zprávy nejsou nijak zálohovány nebo synchronizovány.
  • Integrován je kancelářský balíček QuickOffice a propracovanější správce souborů s integrací Google Disku a dalšími aplikacemi třetích stran.
  • Novou aplikací jsou Fotky, která koexistuje s rovněž přítomnou Galerií. Dokáže zobrazit kromě místních fotek i on-line obsah z Google+.
Diskuze ke článku
Vojtěch Vincze
Vojtěch Vincze
Zlatej Nova Launcher Prime... Tyhle jejich zjednodušení, to bych blil.
_GreenixX_
Promiňte že to píšu sem ale jaký je dobrý tablet do 6500 kč ? musí mít 10 palcový display :) moc vám děkuji za odpověď :)
Martin Šustrík
Martin Šustrík
Nechápem, prečo museli spojiť smsky s Hangouts dokopy. Príde mi to ako nasilu vnútené pre bežného človeka. Pre mňa osobne je to dosť veľké negatívum. :(
Leon
Prosím Vás, čo to su za tie 2 appky/widgety čo máte na Nexuse 5 v prvej pravej obrazovke,... na tu agendu a na tie prevolane minuty a data ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze