Nový Nexus 10 možná už dnes

6

Na představení druhé generace desetipalcového tabletu Nexus se čeká již poměrně dlouho. Ke konci října navíc pomalu přestala být první generace skladem a spekulace začínaly nabírat na intenzitě, když se situace neměnila. Poslední z nich hovoří dokonce o dnešním startu prodeje tohoto záhadami obestřeného zařízení. Ještě ale nedošlo ani k pořádnému úniku specifikací, může se tak jednat o další výkřik do tmy.

Jak již bylo naznačeno, kolem tabletu koluje spousta nejasností, na což nejsme v tomto roce u úniků zvyklí. Začněme tím, kdo vůbec tablet bude vyrábět. Sundar Pichai se sice nejdříve zmiňoval o Samsungu, výrobci první generace, mnoho z následujících spekulací však s jistotou hovořilo o Asusu, ten měl pro změnu na starost obě generace sedmipalcového Nexusu. LG, které pro Google obstarává telefony Nexus, však také není úplně ze hry, LG G Pad patří k velmi zdařilým zařízením.

Různé podoby Nexusu 10 (2013) a uniklá cena britské pobočky operátora O2

Spekulace o hardwarové výbavě jsou spíš očekávané specifikace, než jakkoliv potvrzené. Zařízení by mělo být poháněno čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 800, grafikou Andreno 330, disponovat 2 GB pamětí RAM, displej by si měl zachovat rozlišení 2560×1600. Nabízí se důvod, proč si Google nechal představení druhého Nexusu 10 až na tzv. Cyber Monday, i když by bylo logičtější začít s prodeji v den nákupních horeček, pátek, takzvaný Black Friday. Tímto důvodem by mohla být dostupnost, kterou by zřejmě americký gigant nestihl ohlídat, v pondělí by se mu to však již mohlo podařit. Nakolik jsou podobné hypotézy pravdou se dozvíme již dnes.

Zdroje: phonearena.com, au.ibtimes.com

Diskuze ke článku
Pavel
Jsem zvědavej jestli se stihne začít u nás prodávat do vánoc.
Richard Beneš
Richard Beneš
Na druhém obrázku vypadá moc pěkně, dokonce i líp než iPad Air.. Jen kdyby přidali slot na microSD, bylo by to super. Je to v podstatě jediná věc co vadí na iPadu. Bylo by zajímavé mít oba tablety, a porovnávat.
Dan
Na prvních dvou obrázcích je vcelku dobrý, ale na ostatních dvou má široké okraje a buclaté rohy, bude to zřejmě obdoba předešlé verze, škoda.
Androiďák
Asi ne... :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze