Android 4.4 KitKat byl portován na Google Nexus One

5

Přestože poslední aktualizací úplně prvního zařízení z řady Nexus - Google Nexus One byl Android 2.3 Gingerbread, uživatelům z XDA Developer's forums se podařilo na něm rozběhat i nejnovější verzi Androidu 4.4 KitKat. Samozřejmě jsou zde některá omezení vyplývající z málo výkonného hardwaru.

Nová uživatelská ROM Android 4.4. KitKat pro Nexus One nenabízí kompletní požitek z KitKat. Vzhledem k tomu, že Nexus One disponuje pamětí pouhých 512 MB museli vývojáři KitKat poměrně výrazně očesat. Byly zahrnuty pouze nejnutnější zvuky a chybí zde funkce jako video editor, kalendář a emailový klient. Ty však jdou s výjimkou video editoru, který je prostě příliš velký, doinstalovat zpět.

Připomeňte si rok 2010: Nexus One: první Google telefon je tady

TIP: Android 4.4 Kitkat představen: kompletní přehled novinek

Tak jako další uživatelské ROM není ovšem ani tato úplně bez chyb. Chybí například funkce pro tvorbu screenshotu, fotoaparát nefunguje na 100 procent a může se stát, že se dostanete do tzv. boot loop, a telefon ani nenastartujete. Přes všechna tato omezení a nefunkčnosti je však tato ROM důkazem, že i do téměř čtyři roky starého zařízení jde nacpat nejnovější Android.

Zdroje: forum.xda-developers.com, xda-developers.com, engadget.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Ondřej Deingruber
Ondřej Deingruber
škoda té pameti, kvuli ní nedostal ani android 4.0
jojo
i prt velebnosti, dnesni mrchy s 512RAM dostavaj bezne 4.2, skoda ze google myslel jinak nez by mel...todle tempo kazdy rok novy nexus to se neda provozovat donekonecna...
bob
přece se ale pravě u KitKatu chlubí,že si vystačí i s 512MB RAM ,tak jaké "nenabízí kompletní požitek z KitKat"?
Nikolas
Asi mi něco uniklo v historii androidu, ale proč dělá reklamu tyčince od Nestle? Je to jen nějaký dementní fetiš, nebo uživatelům nutí reklamu už i takto? Dá se tedy čekat Android 4.5 Snickers?

Asi je to mimo moje chápání.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze