Vánoční poradna: jaký tablet koupit do 3000 Kč?

Začal nám prosinec a s tím se nezadržitelně přiblížily i vánoční svátky. Mnoho z nás uvažuje o koupi tabletu jako dárku svým blízkým pod stromeček. V dnešním článku si rozebereme naše tipy na tablet v nejlevnější kategorii do tří tisíc.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Nejdříve si představíme kategorii nejlevnějších tabletů a to v rozmezí do 3000 Kč.

Tablety do 3000 Kč

Hned v úvodu je potřeba poznamenat, že i když se v této cenové kategorii letos odehrálo mnoho zajímavého, tak přeci jen jsou tablety v ceně do 3000 Kč určeny pořád spíše pro začátečníky nebo nenáročné uživatele (např. malé děti). Drobné nedostatky jako jsou záseky v systému nebo nekompatibilita některých aplikací se dají a musí očekávat. I přesto se již i v této kategorii dají najít vcelku zajímavé tablety.

GoClever Tab R75

Jako prvního zástupce této nejlevnější kategorie si představíme tablet GoClever Tab R75.

gocleverr75

Tablet GoClever R75 je zástupcem sedmipalcových tabletů s novým dvoujádrovým procesorem od firmy Rockchip. Ten zaručuje vcelku hladký chod prostředí, i když i zde se můžou objevovat drobné záseky systému. Přeci jen se pohybujeme v nejnižší cenové kategorii. Z dalších vlastností můžeme uvést základní rozlišení displeje 800 x 480, 4GB kapacitu flash paměti, velikost paměti 512MB RAM nebo podporu microSD karet.

GoClever Tab R75 lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 

GoClever Tab A93

Dalším zástupcem nejlevnějších tabletů na trhu je opět výrobek firmy GoClever, tentokrát s označením A93. Jedná se o devítipalcový tablet, který je ovšem poháněn dvoujádrovým procesorem AllWinner A13. To z něj opět dělá vcelku zajímavou volbu pro nenáročné uživatele a začátečníky v této oblasti. Další výbava je obdobná jako u předchozího modelu - displej 800x480 pixelů, 4GB flash pamět, 512MB RAM a podpora microSD karet.

goclevertaba93

GoClever Tab A93 lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Ainol Novo 7 Mars

Konečně tu máme také zástupce jiného výrobce a tím není nikdo jiný než tablet firmy Ainol, kterou mnoho zákazníku zná jako výrobce kvalitních tabletů. Výhodou pak je u této značky i slušná aktivita komunity a dobrá podpora od výrobce.

ainol_7

Přesto, že se jedná o tablet s jednojádrovým procesorem, tak proti konkurenci disponuje větším rozlišením displeje a větší vnitřní pamětí. NOVO 7 MARS je vybaven 7" kapacitním displejem s rozlišením 1024 × 600 pixelů, podporou multi-touch a rychlým procesorem na frekvenci 1 GHz.

Ainol Novo 7 Mars lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Vnitřní paměť má kapacitu 8 GB, paměť je možno rozšířit kartou microSD až do velikosti 32 GB. Nechybí ani miniUSB port pro nabíjení nebo komunikaci s PC. Přední kamera má rozlišení 0,3 Mpix.

Tak to je pro dnešek vše. V dalším díle se podíváme na tablety v rozmezí od 3000 Kč do 5000 Kč.